Circus Circör tilbake til Hamar kulturhus

Nordens beste nysirkusartister kommer tilbake med forestillingen «Limits». Det er en forestilling med spektakulær luftakrobatikk, parakrobatikk, sjonglering, håndstående og springbrett. Samtidig forteller de en historie, og denne gang kommenterer de også den pågående flyktningkrisen.

«Det er 2 år siden de sist var på Hamar med forestillingen Underart. Denne gang handler det om å sprenge grenser og gjøre det umulige mulig gjennom luftige svev og fysisk action. Vi gleder oss til å ha Circus Circör i huset igjen, sier programansvarlig Mocci Ryen.»

Et av kjennetegnene for nysirkus er at akrobatene ikke er sikret. Men det er ikke kun kroppen og fysikkens grenser som er tema denne gang. På klassisk Cirkus Cirkör-maner snus perspektivet underveis - samtidig som artistenes og gruppens personlige grenser også utfordres og setter tema. Langs den slakke linen passerer en verden av flukt, migrasjon og nye grenser. Motets kraft utfordrer tyngdekraften når mennesker spinner gjennom luften før de lander på tynne planker, eller trygt i hendene til sine medakrobater.

«Trots att jag tränar varje dag så skulle jag säga att det fysiska bara är tjugo procent. Åttio procent handlar om att jobba med det mentala … alla hjärnspöken, rädslan, osäkerheten, kontrollbehovet …» sier akrobat Saara Ahola. Slik sett handler forestillingen om styrke, presisjon og smidighet, men også om tillit og samhold. «I vår parakrobatik är jag flygaren, när jag är i luften måste jag kämpa mot kroppens vilja att hitta balansen. Jag måste låta Peter vara min balans, annars faller vi båda. Min största utmaning är att helt släppa kontrollen och lita på Peter» sier Saara.

«Limits» hadde urpremiere tidligere i år, og får sine første ordinære visninger i Norge vinteren 2017. I september inntar de scenen i Hamar kulturhus.

Circus Circör - Limits
Sted: Kirsten Flagstad-salen