Ny gratis barneserie for de minste

Hamar bibliotek og Hamar kulturhus går sammen om «Lørdagsbarn», for å gi de minste seks gratis barneforestillinger i Multisal Pauline Hall denne våren.

Her blir det kokkeklovner med sjongleringstriks, tonesatte diktfortellinger med Thea og Knerten, trommekarneval med Kitogo, dukketeater om vennskap og oppfinnsomhet, et møte med en danser i et vakkert telt, og historien om Super Sara, som legger ut på reise for å redde verden.

Serien «Lørdagbarn» skal gi barn og familier store og små kulturhusopplevelser helt gratis annenhver lørdag i Multisal Pauline Hall.

Gratisbilletter til de seks forestillingene legges ut på forhånd og må hentes i kiosken på Hamar kino. Publikum kan hente ut gratisbilletter fra mandag 30. januar kl 16:00.

Fra sjonglering til dikt og dukketeater
Lørdagsbarn starter med «Trommekarneval med Kitogo» lørdag 11. februar. Her kan barna kle seg ut som hva de vil og bli med på morsomt karneval med trommespill.

Lørdag 25. februar er det duket for en spennende, vakker og kanskje litt skummel historie når Super Sara legger ut på reise for å redde verden. «Super Sara og boblespektakkelet» er forestillingen om en liten jente som blir en stor helt. Det handler om hvordan et klart hode og et varmt hjerte er det viktigeste for å overvinne frykt, finne troen på seg selv og til slutt kanskje redde verden.

Familieforestillingen «To stemmer og fire strenger» møter barna Thea og Knerten som forteller dikt av kjente og ukjente forfattere. Noen av diktene får tonefølge, andre må greie seg med ordene alene. «To stemmer og fire strenger» besøker Multisalen lørdag 11. mars.

Lørdag 25. mars er tiden innen for humor og sprell, når «Kokkeklovnene» inntar Multisal Pauline Hall med en humoristisk nysirkus-forestilling. Her blir det sjongleringstriks fra kjøkkenet med rødbeter, sleiver og visper.

Lørdag 8. april kommer forestillingen som egner seg for barna som « stabber og går». «Toddlernes rom», som besøker Multisal Pauline Hall med tre forestillinger lørdag 8. april er tilpasset barn fra 0-3 år, og denne aldersgruppen sin særegne måte å bevege seg på. En danser tar barna med på en forestilling gjennom fire forskjellige sekvenser. I et vakkert telt møter publikum utøveren i et visuelt og auditivt landskap og barna er velkommen til å bevege seg rundt i rommet under forestillingen.

Siste forestilling ut i Lørdagsbarn-serien i denne omgang blir «Tutomaten» lørdag 22. april. Dette er en dukkeforestilling om vennskap, oppfinnsomhet og ukuelig optimisme. Publikum møter Reven og Grisungen som er glad i å lage nye søtsaker, som sjokoladeskuff og tyggisklaff. Vennene Dåsemiklene, Kråka, Kua og Fjompenissen Pappa har alle en klar formening om oppfinnelsene.

Lørdagsbarn: Trommekarneval med Kitogo
Dato: lørdag 11. februar
Tid kl 13:00
Åpnet for alle