Pangstarter sesongen med Åge Aleksandersen og Freddy Kalas

─ Vi garanterer sommerstemning og høy allsangfaktor både fredag og lørdag, sier programansvarlig i Hamar kulturhus, Mocci Ryen, som kan avsløre at «Åge Aleksandersen & Sambandet» og «Freddy Kalas» åpner høstsesongen i Hamar kulturhus, fredag 15. og lørdag 16. september.

Samme helg markerer Teater Innlandet Peer Gynts 150-årsjubileum med teaterinstallasjonen «Solveigs 2. sang» i Teater Innlandet scene.

─ Innerst inne har vi nok alle et trøndersk DNA, det er i hvert fall vanskelig å ikke bli frelst når Åge og sambandet leverer fandenivolsk trønderrock fredag 15. september. Og så fortsetter festen dagen derpå for hele familien med Freddy Kalas - Norges utvilsomt største musikalske gledesspreder. Denne kvelden stiller Elsa & Emilie, kjent med musikk fra TV-serien Skam, som support. Og om ikke det er nok kan teaterfrelste oppleve et stormfullt og intenst teaterepos med Solveigs 2. Sang, sier Ryen.

Kjøp billetter nå

Levende rockelegende
Med utallige priser og utmerkinger er Åge Aleksandersen kanskje det største rockeikonet vi har her til lands. Gjennom 40 år på veien har han og Sambandet perfeksjonert livemusikk til folket og beriket livene våre med klassikere som «Levva Livet», «Lys og Varme», «Dains Me Dæ», «Rio De Janeiro», «Fire Pils og En Pizza», «Deksgutten», «Eldorado», «Rosalita» og mange, mange flere.

Etter fjorårets utsolgte konsert på Royal Albert Hall i London – der de var første norske headliner noensinne – er Åge og hans rockekompani tilbake i storform, «tightere» og mer samspilt enn noensinne. Fredag 15. september er de klare for scenen i Kirsten Flagstad-salen.

Allsangkongen
Allsang blir det også når den selverklærte «Sjefen for fest», Fredrik Auke, bedre kjent under artistnavnet Freddy Kalas, besøker Hamar kulturhus lørdag 16. september.

Kalas tok Norge med storm med sine ekstremt fengende og populære allsanglåter. Med over 110 millioner avspillinger og den 3. mest strømmede norske artisten i Norge i 2015, kun slått av Broiler og Kygo, kan det se ut til at han har klart nettopp det.

Publikum kjenner han kanskje best via låter som «Feel Da Rush» og «Jovial», som alle toppet hitlistene. Sistnevnte låt gjorde «jovial» til det mest søkte ordet på google i Norge i 2016. Kalas har toppet salgslistene i Norge flere ganger, spilt på VG-lista, Spellemann, Allsang På Grensen, vært nominert som ”årets låt” hos Spellemann (2016) m.m. Live gjør han stor suksess med utsolgte konserter land og strand, både i Norge og Sverige.

Freddy Kalas er nå aktuell med sin nyeste låt «Gjøre Ingenting» og til høsten inviterer han til familiekonsert i Kirsten Flagstad-salen.

Intenst epos
Det er ikke bare konserter som står på programmet under sesongåpningen i Kulturhuset. Teater Innlandet har også sin første visning av «Solveigs 2. sang», som denne uka har urpremiere på Oslo Nye under Heddadagene 2017. Forestillingen skal på Kulturhusturné i Innlandet til høsten, og lørdag 16. september er det duket for første visning i Hamar kulturhus.

Solveigs 2. sang er Teater Innlandet og NRK Radioteatrets sin markering av Peer Gynts 150-årsjubileum. Gjennom lyd, musikk, film og bilder blir vi med på Solveigs reise for å kvitte seg med minnet om Han som en gang gikk og ba henne vente.

I et rom omringet av tre store skjermer får du oppleve teater på en helt ny måte, fortalt gjennom fotokunst og NRK Radioteatrets hørespill.Dette er en intens, gripende og mørk historie om den store kjærligheten.

Forestillingen blir å se i Teater Innlandet scene, Hamar kulturhus, 16., 17. og 19. september, samt 14. og 15. oktober.

Åge Aleksandersen & Sambandet
Sted: Kirsten Flagstad-salen
Dato: fredag 15. september
Dørene åpner kl 20:00