Stjernespekket vår med Riksteatret

Hege Schøyen, Ingar Helge Gimle, Sven Nordin, og Maj Britt Andersen er blant navnene som står på scenen når Riksteatret besøker Hamar kulturhus våren 2017.

Det blir stjernespekket når Riksteatret kommer til Hamar i vår. Publikum får servert en frydefull latterbombe med Hege Schøyen og Ingar Helge Gimle i «Kollaps i kulissene, meningsfylt feelgood-teater med Sven Nordin i «En mann ved navn Ove» og en varm og fargerik forestilling for store og små, med Maj Britt Andersen i «Pulverheksa og vennene hennes».

Billetter til alle tre forestillinger er i salg på Hamar kulturhus sine nettsider.

Krysning av Hotell i særklasse og Mr. Bean
«Kollaps i kulissene» er basert på «The Play That Goes Wrong» som går på tredje året i London. Stykket er blitt kåret til «Årets beste komedie 2015», og publikum ler så de hyler og kritikerne jubler.

Nå presenterer Riksteatret og Chat Noir suksessen i Norge, og løyene er i de beste hender hos publikumsyndlinger som Hege Schøyen, Ingar Helge Gimle, Bartek Kaminski og Jan Martin Johnsen. Knut Nærum oversetter og Kim Haugen har regi.

«Jeg har sjelden, om noensinne, hørt høyere eller mer sammenhengende latterkuler i et teater», skrev pressen etter premieren. «Kollaps i kulissene» er blitt omtalt som en krysning av Hotell i særklasse og Mr. Bean – en frydefull latterbombe som appellerer til publikum i alle aldre. Forestillingen blir å se i Kulturhuset torsdag 2. februar.

Nordin som gretten gubbe
- Reisen fra gretten gubbe til et sammensatt og sårbart medmenneske, er vakker, sier Sven Nordin, som spiller Ove i Riksteatrets oppsetning av «En mann ved navn Ove», basert på suksessromanen med samme navn.

Her møter du en sur og tverr 59 åring som er alle naboers skrekk. Han har alltid et uvennlig ord til de fleste. Men under overflaten på denne innbitte, steile mannen finnes en annen Ove. En ensom mann som sørger over tapet av sin kone.

Suksessromanen «En mann ved navn Ove» ble i fjor til både film og teater. I Stockholm fikk oppsetningen strålende mottakelse og ble omtalt som «feelgood-teater med mening». Over 60 000 publikummere har så langt sett forestillingen. Nå kommer teaterversjonen til Norge, og fredag 24. februar besøker forestillingen Hamar kulturhus.

Teater for små og store troll
Riksteatret kommer også med noe for de minste denne våren, med den barnekjære Spellemannpris-vinneren, Maj Britt Andersen i spissen som Pulverheksa.

Den første boka om Pulverheksa ble utgitt i 1998 og serien er blitt en stor suksess blant norske barn. «Pulverheksa og vennene hennes» er en varm og fargerik forestilling som har alle de kjente karakterene fra Pulverskogen, og Riksteatret ønsker spesielt velkommen til alle små og store troll som skal på teater for aller første gang, fredag 21. april i Hamar kulturhus.

Kollaps i kulissene
Dato: torsdag 2. februar