Til Hamar med Trondheim Jazz Orchestra

Musikeren og komponisten Espen Berg fra Hamar ble i fjor tildelt det høythengende jazz-stipendiatet. Nå har Berg laget verket «Maetrix» og tar med seg Trondheim Jazz Orchestra til Hamar kulturhus fredag 6. oktober.

─ Vi har sett etter en god anledning til å få Hamars eminente jazzpianist, Espen Berg, på scenen i Kulturhuset. Da er det ekstra stas at han kommer med eget bestillingsverk og Trondheim Jazz Orchestra , sier programansvarlig ved Hamar kulturhus, Mocci Ryen.

Billetter er i salg nå

Espen Berg er en kjent norsk musiker og komponist. Allerede som 7-åring opptrådte han på nasjonalt fjernsyn med egenkomponert musikk. I 2003 startet han som profesjonell musiker og har siden vunnet en rekke priser.

I dag kjenner mange til Espen Berg gjennom Marius Nesets spellemannsprisvinnende Lion-prosjekt fra 2014, men Hamarsingen har også gjort seg bemerket med sin egen pianotrio, som blant annet har gjort suksess i Japan nylig. JAZZ JAPAN omtalte trioen som «den beste og viktigste musikkoppdagelsen» i løpet av 2016.

Under MoldeJazz i fjor fikk Berg det største stipendet som deles ut til norske improvisasjonskunstnere, nemlig «jazZtipendiatet». Nå har han valgt ut et stjernelag av en besetning for sin versjon av Trondheim Jazz Orchestra og fredag 6. oktober er de klare for å fremføre bestillingsverket «MAETRIX» i Hamar kulturhus.

Inspirert av filmen
Espen Berg kaller seg selv en systematiker, men med sitt sylskarpe gehør er han også en svært spontan musiker. Disse to egenskapene vil han kombinere til fulle i sitt nye verk «MAETRIX».

I følge Espen vil verket fenge både den som velger å flyte avgårde med den melodiøse overflaten, og for de som heller vil dykke ned i det sammenvevde og detaljerte underlaget. Som tittelen sier er metrikk og filmen Matrix to av hovedinspirasjonene for verket.

Trondheim Jazzorkester & Espen Berg
Sted: Kirsten Flagstad-salen