Hamar Damekorps: Full pupp i 20 år – fra ammetåke til hetetokter

Hamar Damekorps har jubileum, og feirer seg selv med en konsert som naturlig nok har fokus på kvinnen.

Sted: Kirsten Flagstad-salen
Dato: Søndag 1. oktober
Tid:   Kl. 18:00

Varighet: 90 minutter, ingen pause

KJØP BILLETT

Med på laget denne dagen har korpset har fått med seg Anna Sundström Otervik på vokal og kveldens konferansier og ”altmuligmann” er Jørn Kolsrud.

Hamar Damekorps består av nesten 40 spilleglade damer med godt humør. Korpset spiller meget allsidig musikk og har det hyggelig sammen på og utenom øvelser. Hamar Damekorps deltar i konkurranser, spiller konserter og liker å være synlige i bybildet. Formålet med korpset er å være et musikalsk og sosialt tilbud til damer i sin beste alder fra hele distriktet, og med sine flotte huldrestakker vekker de oppsikt både i inn- og utland. De siste årene har de hatt god rekruttering og korpset ønsker seg fortsatt flere medlemmer. De øver i Korpssal Ole Edvard Antonsen i Kulturhuset hver onsdag klokka 1900.

Jørn Kolsrud er komponist, musiker, programleder, manusforfatter og tekstforfatter, kanskje best kjent som Bowler» i NRKs frokost-tv for barn, «Kykelikokos», fra 1996 til 2003. Han spilte keyboard i Ole Ivars 1978–1980 og var sentral i høstrevyene med AB-teateret i Hamar 1976–1985. I 1985 grunnla han Video Øst as (nå Fabelaktiv as) sammen med Terje Helgesen og Sigrid Lindstad. I 2011 var han med å grunnlegge filmselskapet Sagatoon as på Hamar, som produserer animasjonsfilm. Kolsrud er en av manusforfatterne bak Sagatoons første film, «TROLL –  the tale of a tail».

Anna Sundström Otervik er fra Jemtland i Sverige. Hun har sin musikkutdanning fra Trøndelag Musikkonservatorium og Statens Operahøgskole. Hun er bosatt i Brumunddal og er flittig benyttet som solist ved forskjellige konserter i hele regionen i tillegg til oppdrag ellers i Norge og i Sverige. Anna er ansatt ved Toneheim folkehøgskole som sangpedagog og Ringsaker Kantori har hatt gleden av å samarbeide med henne både som solist og sangpedagog gjennom mange år.

Merete Høgset har vært korpsets faste dirigent siden 2008. Hun kommer fra Gaupen i Ringsaker og har bred bakgrunn fra korps og storband med klarinett og saxofon som hovedinstrumenter. Høgset jobber i Ringsaker kulturskole som klarinett- og saxofonpedagog og produsent, i tillegg til at hun dirigerer flere korps. Hun har jobbet hos Odd R. Antonsen Int. musikk siden 1999 med reparasjon og salg av korpsinstrumenter og organisering av konserter og prosjekter med korps og storband.

Arrangør: Hamar Damekorps

KJØP BILLETT