Kan nokon gripe inn - Riksteatret

Etter suksessen med Bikubesong, tar Lasse Kolsrud for seg Stein Torleif Bjellas musikk - til strålende kritikker. Kan nokon gripe inn er en teaterkonsert der Stein Torleif Bjellas musikk og karakterer danner grunnlaget for fortellingen.

Sted: Kirsten Flagstad-salen
Dato: torsdag 19. oktober
Tid: kl 19:00
Varighet: ca 90 minutter (uten pause)

KJØP BILLETT

Pressen mener:
"stopper livet ditt i 90 minutter"  - Aftenposten (6)

"en aldeles nydelig forestilling"  - Adresseavisen (6)

"Rått og sårt med Bjella-musikk"  - VG (5)

"Bygdeblues og hverdagsdrama " - Dagbladet (5)

"Stor underholdning"  - Dagsavisen (5)

Vi er på en stasjon et sted på bygda. De fleste tog dundrer forbi, men det er fremdeles liv i bygningen som har sett sine beste dager. Hit kommer de som vil reise vekk, som vil slippe fra, som lengter etter at kjæresten skal komme, som søker kontakt – eller som bare vil at noen skal gripe inn.

Stein Torleif Bjellas karakterer og musikk danner grunnlaget for forestillingen «Kan nokon gripe inn».  Lasse Kolsrud har skrevet manus og har regi. Han har tidligere, med stor suksess, skapt fortellinger om vanlige folks liv fra vanlige bygde- og småbysamfunn. I Bikubesong (av Frode Grytten, dramatisert av Lasse Kolsrud) fulgte vi familiene i ei blokk i sentrum av Odda. I Sånne som oss (av Frode Grytten/DNS) fikk vi innblikk i tre generasjoner innbyggere i forstaden Loddefjord utenfor Bergen. I Bikubesong var det The Smiths som lydla scenerommet. John Olav Nilsen og gjengen var tonefølget i Sånne som oss. Denne gangen har Lasse Kolsrud fridd til en av nåtidens aller fremste visekunstnere.

Stein Torleif Bjella har sett ord og musikk til mange skjebner i distrikts-Norge. Selv har han vendt tilbake til hjembygda Ål etter noen år i hovedstaden. Her har han for alvor slått gjennom med sanger om den norske bygdesjela. De handler om vanlige folk, som alle strir med sitt, og som fåmælt og famlende prøver å finne en plass – i kjærligheten og i verden. Det er motbakker, små og store kriser, det er umulig kjærlighet og det er lange etableringsfaser.

Sangene i forestillingen er hentet fra albumene Heidersmenn, Heim for å døy, Vonde visu og Gode liv.

På scenen
Kjersti Dalseid, Pål Christian Eggen, Hallvard Holmen, Lasse Kolsrud, Joachim Rafaelsen, Hildegun Riise og Hans Rønningen. Band: Svenn Erik Kristoffersen, Nils Jansen, Christian Svensson, Marius Reksjø og Mats Grønner.

Tekst og musikk: Stein Torleif Bjella. Manus og regi: Lasse Kolsrud

Kan nokon gripe inn er en samproduksjon mellom Det Norske Teatret og Riksteatret.

KJØP BILLETT

Hamar Kulturhus