Aurora headliner jubileet til Hamar kulturhus

Publisert 8. november 2023

– Vi kan ikke tenke oss en bedre måte å feire 10 år med Hamar kulturhus på, sier Kulturhusleder, Tor Rullestad, når han i dag lanserer Aurora som headliner av jubileumsprogrammet 2024.

Publisert 8. november 2023

10 år har snart gått siden Hamar kulturhus åpnet dørene med et storslått åpningsshow 14. mars 2014. Showet ble direktesendt på NRK, Dronning Sonja kastet glans og artister som Anders Baasmo, Silje Nergaard, Ole Edvard Antonsen og Jan Eggum underholdte fra scenen – det hele ledet av Kåre Magnus Bergh og Hilde Hummelvold. Innimellom alle kjendisene fikk vi også en unik opptreden fra en ung, ukjent artist fra Bergen. 17 år gammel sto Aurora for første gang på scenen i Hamar.

I dag, snart 10 år etter, er Aurora en verdensartist. Hun har solgt mer enn 1 million album, har 12,5 millioner månedlige lyttere på Spotify og totalt over 10 milliarder streams. Med sitt særegne musikalske uttrykk, tekster og sin helt unike scenetilstedeværelse er Aurora beundret verden over, også av mange jevnaldrende artister – fra Troye Sivan og Doja Cat til Katy Perry og Shawn Mendes.

Nå er hun aktuell med ny musikk og søndag 3. mars kommer Aurora tilbake til hovedscenen i Hamar kulturhus som headliner for Kulturhusets jubileumsprogram.

– På alle mulige måter den perfekte jubileumskonserten, sier Rullestad, som gleder seg stort over å få Aurora tilbake til Kulturhusets når huset skal feires!

Billettsalget starter fredag 10. november kl 10:00 på www.hamar-kulturhus.no

Aurora på åpningshowet i 2014. Foto Kilian Munch

Aurora på åpningshowet i 2014. Foto Kilian Munch

Jubilerer hele året
I 2024 er det altså 10 år siden Hamar kulturhus åpnet, og det skal markeres med et utvalgt jubileumsprogram gjennom hele året, med arrangementer som på én eller flere måter vil skille seg ut fra det øvrige programmet.

– Med jubileumsprogrammet ønsker vi å overraske, og alle som kommer på et utvalgt jubileumsarrangement gjennom året vil få seg nettopp det; en overraskelse, sier Rullestad, uten å røpe hva dette vil innebære.

Kringkastingsorkesteret 19. januar er allerede lansert som første konsert ut i jubileumsåret. Flere detaljer fra jubileumsprogrammet kommer snart.

Konserten med Aurora er et samarbeid med Byjubileet 2024 – Hamar by 175 år.  

Ny musikk og bokdebut
AURORA er i dag tilbake for fullt med sin nye single «Your Blood». Låten er hennes første utgivelse etter det fantastiske albumet «The Gods We Can Touch» – som ble hennes mestselgende utgivelse til dags dato. «Your Blood» slippes 8. november og AURORAs aller første bok, «The Gods We Can Touch», som kommer 16. november. Første opplag ble utsolgt på mindre enn en time.

På singelen, som er co-skrevet og innspilt av Chris Greatti (Lady Gaga, Willow, Yungblud, Grimes) i Los Angeles og mikset av Mitch McCarthy (Olivia Rodrigo, Lady Gaga, Conan Gray), hyller AURORA den menneskelige sjelen; alle dens sårbarheter, følelser og mangler.

AURORA forklarer selv: ‘Verden blør konstant, og kan aldri vite sikkert hva som foregår inne i hodet på andre mennesker. Det er bare når vi strekker ut en hånd – og gir hverandre muligheten – at vi er i stand til å forstå hvor mye medfølelse og skjønnhet som bor i oss. Og selv om det kan virke vanskelig å ta inn over seg hva andre mennesker går gjennom, burde vi fortsatt prøve. For hvis vi ikke prøver, hva er da livet egentlig verdt? Å snakke om smerte – enten det er din egen, eller klodens – kan av og til være så vondt at det kjennes ut som vi skal dø…men jeg tenker at det er i slike øyeblikk vi virkelig fødes. Ditt blod. Mitt blod. Vårt blod’

AURORA
Sted: Kirsten Flagstad-salen
Dato: søndag 3. mars
Tid: kl 21:00

Billettsalget starter fredag 10. november kl 10:00 på Hamar kulturhus sine nettsider

 

 

Flere fra aktuelt