Høytidelig avslutning på studieåret til musikkstudentene i Hamar

Publisert 4. juli 2024

Også i år arrangerte Høgskolen i Innlandet sin vårkonsert i Hamar kulturhus. Over 60 musikkstudenter sto på scenen - til stor glede for familie, venner og Hamars innbyggere.

Publisert 4. juli 2024

Høgskolens vårkonsert er blitt en kjær tradisjon i Hamar, hvor byens musikkstudenter viser hva de har jobbet med gjennom året. Studentene jobber innen en lang rekke sjangre og musikkformer, så vårkonserten har alltid et svært variert repertoar. Årets konsert inneholdt både pop, jazz og rock, og studentenes eget skolekor sto også på scenen.

Høgskolen i Hamar har flere studietilbud innen musikk:
– Årsstudium i musikk (1 år)
– Musikkformidling (bachelor 3 år)
– Faglærer i musikk (lærer i praktiske og estetiske fag master 5 år)

Studenter fra alle disse studiene opptrer under vårkonserten. Konserten inngår også i prosjektarbeid i scenisk produksjon og formidling, som er en del av studiet i musikkformidling.

Musikkstudenter ved Høgskolen i Innlandet under deres Vårkonsert i Hamar kulturhus

Organiserer konserten selv

Planlegging og organisering av konserten er det avgangsstudentene ved «faglærer i musikk» som har ansvar for. Øving og forberedelser starter allerede høsten i forveien, så når studentene står på scenen i Kulturhuset, har de mange måneders arbeid bak seg.

Arbeidet med konserten styrker ikke bare de musikalske ferdighetene, men også det sosiale miljøet blant studentene. Når øvinger, lydprøver og gjennomkjøringer er i gang, skaper dette et spesielt samhold. Men selvfølgelig; selv med grundige forberedelser er det naturlig at de tidvis føler på nervøsitet og spenning i forkant.

Framførte sin egen låt

– Vårkonserten er veldig spesiell, sier Ingunn Graedler Listuen, som deltok for andre gang. I år framførte hun blant annet den egenkomponerte låta «Lys i mørket».

– Det er fantastisk å stå på en scene som i Hamar kulturhus, der utstyr, lyd og lys er så profesjonelt. Konserten er et høydepunkt i studieåret, forteller Ingunn, som nå er ferdigutdannet musikklærer.

Johannes Flåten Sky er inspirert at artister som David Bowie, Freddie Mercury, Pink Floyd og The Beatles og opptrådte på vårkonserten for første gang i år. Han var med på fire innslag; på piano og synth med band, med sang og piano, og to numre som del av et sangkor. Blant annet framførte han Elton Johns versjon av The Who-låta «Pinball Wizard.»

– Musikk har vært med meg hele veien og er det jeg vil drive med. Jeg håper å leve av musikk og spille egne sanger på konserter. Å lage musikk som mange ønsker å høre på, er hovedmålet. Siden jeg startet på studiet, har jeg utviklet meg ganske mye og blitt mer stødig på scenen som artist og musiker, forteller Johannes.

Klikk for å høre låtene som Ingunn og Johannes framførte og les mer om årets Vårkonsert i Høgskolens egen artikkel.

Johannes Flåten Sky er inspirert at artister som David Bowie, Freddie Mercury, Pink Floyd og The Beatles, og opptrådte på vårkonserten for første gang i år. Han var med på fire innslag; ett der han spilte piano og synth med band, ett der han sang og spilte piano, og to numre som del av et sangkor. Blant annet framførte han Elton Johns versjon av The Who-låta "Pinball Wizard."

Alle foto: Sverre Galgum, Høgskolen i Innlandet

Flere fra aktuelt