Galleri Hamar kulturhus
Lørdag, 21. April 2018
14:00-15:30
Eldbjørg Hemsing fremfører tre ulike minikonserter. Du kan velge å kjøpe billetter til alle tre (full pakke) eller kun én eller to av konsertene. Hvis du kjøper "Full pakke" får du tre konserter for prisen av to.

Velkommen til «Klassiske øyeblikk» i Galleri Hamar kulturhus. Her kan du oppleve Eldbjørg Hemsing - en av Norges fremste og mest kjente fiolinister, som allerede som 11-åring solodebuterte med Bergen Filharmoniske Orkester og siden har hun opptrådt på flere av verdens mest prestisjefylte scener.

Å oppleve klassisk musikk trenger ikke å være lange kvelder i mørke saler. Utvalgte lørdager, midt på dagen, inviterer vi til korte, uformelle møter med klassisk musikk av høy kvalitet i Galleri Hamar kulturhus.

Serien «Klassiske øyeblikk» er en annerledes måte å oppleve klassisk musikk på. Artisten fremfører tre ulike minikonserter på 20 minutter hver. Du kan velge å oppleve alle tre ("Full pakke"), eller stikke innom for kun én eller to av dem. Hvilke «øyeblikk» som passer deg best avgjør du selv. I pausene blir det servert forfriskninger og litt å bite i.

Unn deg et avbrekk i en avslappet atmosfære - stikk innom og nyt klassiske perler fra noen av landets fremste musikere – denne gangen med fiolinisten Eldbjørg Hemsing.

 

Program - Eldbjørg Hemsing (kl 14:00 - 15:30)

Konsert nr.1  // kl 14:00 – 14:20
Bach D minor partita; Allemande, Courante, Sarabanda and Gigue

Pause – med forfriskninger og litt å bite 

Konsert nr. 2 // kl 14:35 – 14:55
Sommerfeldt; Sonata Saxifraga 
Stravinsky; Elegie 
Ysaye; Ballade

Pause – med forfriskninger og litt å bite i 

Konsert nr. 3 // kl 15:10 – 15:30
Bach D minor partita; Chaconne

 

Eldbjørg Hemsing

I Norges rike musikktradisjon er Eldbjørg Hemsing fra Valdres en av de fremste utøverne, og navnet hennes har vært kjent i hjemlandet fra hun som 11-åring hadde sin solodebut med Bergen Filharmoniske Orkester. Hun er den yngste av de to velkjente fiolinistsøstrene – som allerede fra ung alder sammen reiste ut, både til hovedstaden og lenger ut i verden – for å utvikle spilleferdighetene.

Eldbjørg studerte med Boris Kuschnir i Wien, og etter den tid har hun gjort seg gradvis sterkere bemerket både på den nasjonale og den internasjonale scenen, mens hun har perfeksjonert framføringsstilen og skapt seg et repertoar som spenner fra Beethoven og Grieg til Dvořák og Tan Dun.

Nå er Eldbjørg Hemsing ut med sitt aller første album, med fiolinkonserter av Hjalmar Borgström og Dmitrij Sjostakovitsj, innspilt med Wiener Symphoniker og Olari Elts.

Utgivelsen sikter seg mot det internasjonale markedet. De første overstrømmende anmeldelsene har begynt å komme fra klassiskanmeldere utaskjærs, der én for øvrig skriver at Valdres-jenta er «teknisk stødig som en fjellgeit».

Lørdag 21. april kan du oppleve henne i Kulturhusets nye serie «Klassiske øyeblikk» i Galleriet. I en avslappet atmosfære, med kunst på veggene og noe godt i glasset, kan publikum stikke innom for å nyte korte, uformelle og klassiske perler fra en av landets fremste musiker.  

 

Info om billetter

Eldbjørg Hemsing vil fremføre tre ulike konserter på ca 20 minutter hver. Du kan velge å kjøpe billetter til alle tre ("Full pakke") eller til kun én av konsertene. Hvis du kjøper "Full pakke" får du alle tre konserter til prisen av to.

Pris
Én konsert – kr 125 inkl avgift 
Full pakke (alle tre konserter) – kl 225 inkl avgift (tre konserter for prisen av to)  

I pausene byr Kulturhuset på forfriskninger og noe lett å bite i.