Multisal Pauline Hall
Lørdag, 7. April 2018
20:00-21:30

På sin 10. utgivelse, «Det va nære på», får vi møte ei ny side av hele Norges spellemann Susanne Lundeng.

«Siste året har tekster uventa banka på, og æ har turt å åpne døra. Mye har skjedd, og det strømmer på
med tekst og musikk».

I 2016 stakk Susanne Lundeng av med sin første Spellemannspris, som gjør henne til en av Norges mest meritterte folkemusikere.

«Anerkjennelse er hyggelig men det er kjærligheten til musikken og kontakten med publikum som er drivkraften».

Ord om det nære i livet, om nyanser, raushet, det som nesten gikk, stolthet har blandet seg inn i felelåtene hun skriver, men også blitt selvstendige sanger.

På «Det va nære på» debuterer Susanne som tekstforfatter: «Det har tatt utrolig lang tid å bli komfortabel med egne ord. Fela, med si nordlandsdialekt, er likevel det bærende i musikken».

"Språk er til for å snakkes i nåtid, også gamle feledialekter. For noen er kanskje denne dialekten usynlig i låtene mine, men den er mitt faste holdepunkt for nye fortellinger, som låten "Nattmorran" med polsdansrytmen i slåttemargen»

Musikken blir omtalt som drivende melankolsk, nedtonet, sår og stormfull. En harmonisk villskap som i kombinasjon med Susannes ekspressive og energiske sceneopptredener får publikum til å skjerpe sansene.

De siste årene har Susanne gjort mange ulike sceneproduksjoner og endelig er hun klar for å turnère med band igjen med nytt materiale.

«Jeg stortrives på veien og gleder meg til å møte gamle og nye publikummere igjen».

 

Med seg har Susanne tre musikere som har fulgt henne lenge og det er Bjørn Andor Drage - tangenter, Arnfinn Bergrabb - trommer og Are Simonsen - lyd/elektronikk.


Om Lydhør
Velkommen til Lydhør – en konsertserie som gir deg lavmælte, stemningsfulle og neddempede musikkopplevelser, tett på artistene i Multisal Pauline Hall. Her har vi cafébord og stearinlys, og du kan nyte et glass fra Cafe Valuta.