Kirsten Flagstad-salen
Lørdag, 14. April 2018
19:00-21:00
Varighet: Ca. 2 timer inkl. pause

I år feirer Operahuset i Oslo 10 år, og Den Norske Opera & Ballett 60 år. De feirer fortiden med å sende fremtidens dansere på turné!

I Nasjonalballetten UNG blir en ny generasjon dansere til. De største norske og internasjonale talentene er samlet i ett kompani med felles mål: Å ta pusten fra publikum med sitt dansetalent.

Nasjonalballetten UNG består av 16 dansere mellom 17 og 23 år. De er i startgropen av sin profesjonelle karriere, energiske, uredde, lekne og uttrykksfulle. Det samme kan sies om forestillingen de har med seg, med fem verk fra fem helt ulike koreografer.

Denne kvelden får publikum se tre verk med ny, norsk dansekunst, laget spesielt for nettopp disse danserne. I tillegg fremfører de i fellesskap to moderne klassikere: Tåspissballett i Valse-Fantaisie av mesterkoreografen George Balanchine og rå, ekspressiv dans i Minus 16 av Ohad Naharin. I forberedelsene har danserne fått undervisning av Naharin selv – en av de viktigste og mest ettertraktede koreografene i verden i dag.

Få en smakebit fra jubileumsforestillingen i denne traileren:

 

PROGRAM
Valse-Fantaisie (koreografi George Balanchine)
Different futures (koreografi Kaloyan Boyadjiev)
This thing called Ballet (koreografi Kristian Støvind)
Some see stages (koreografi Cina Espejord)
Minus 16 (koreografi Ohad Naharin


Nasjonalballetten UNG:

Nasjonalballetten UNG ble opprettet i 2015 og har høstet gode kritikker og prisnominasjoner for sine forestillinger og turneer. Tidligere i år ble det klart at kompaniet er sikret finansiering frem til 2020. Kompaniet er en satsning muliggjort av Talent Norge AS, Sparebankstiftelsen DNB, Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse, Norsk Tipping, Statkraft og Scatec.

 

________________

 

Opplev mer - med MOVE Dansefestival!

Varm opp til Nasjonalballetten UNG og bli med på MOVE Dansefestival! Ps: Dance inviterer i samarbeid med Hamar kulturhus, Hamar kommune, Teater Innlandets, SIB og Stoppested verden til tre danseglade dager med yrende liv i Hamar sentrum, 12. - 14. april 2018.

Fredag 13. april kan du blant annet bli med på lukket masterclass-workshop sammen med dansere fra Nasjonalballetten UNG. Eller du kan bli med på dansevorspeil før jubileumsforestillingen, der gangene i Kulturhuset fylles med dans av ulikt slag, for å sette stemningen til Nasjonalballetten inntar scenen. 

Du finner fullt program til dansefestivalen her