Kirsten Flagstad-salen
Fredag, 27. April 2018
19:30-21:30

Rein Alexander og Defrost spretter frem etter vinterdvalen, og vi kan love en konsert som varmer. Gled dere til et ungdommelig møte mellom en sanger og et kor som brenner for å synge - for deg.

Koret og Rein Alexander vil ha egne avdelinger, men vil også synge sammen.

Rein Alexander
Sang og musikk stod sentralt i Rein Alexanders oppvekst og hans profesjonelle karriere har vært en naturlig progresjon av hans alltid fulle hengivenhet til musikken.

Allerede som Sølvgutt i NRKs guttekor tok sangen ham rundt i hele Norge og verden over. I dag er han en skolert og selvlært, rutinert formidler og tolker av mange musikalske stilarter,- og som han selv sier, forsøker han hele tiden å utfordre seg selv noe han mener er nøkkelen til alltid å ville synge mer.

Norge, USA, Island, London, Italia og Sverige er steder han har kalt hjemme både som student og profesjonell. Utmerkelsene ved skoler som Royal Academy of Music og The Reykjavik Academy of Singing and Vocal Arts, og ikke minst det norske folks klare tale i TV konkurransen Kjempesjansen 2003, har vært godt fundament for videre utvikling og dedikasjon.

Rein Alexander har sunget utallige konserter og gjort flere hundre opptredener for norsk næringsliv og private arrangører. Av sceniske roller nevnes Jean Valjean i Les Miserables, Anatoly i Chess, Terje Vigen, Anton Fugger i Which Witch, m.fl.
 

Defrost Youth Choir
Ungdomskoret Defrost Youth Choir fra Hamarregionen ble startet i 2011 som et prosjektkor ledet av Erland Dalen og Thomas Caplin. Prosjektkorets mål var å ta gullmedalje i World Choir Games 2012 i Cincinatti. Koret nådde sitt mål, og det var med stor begeistring at koret ble besluttet videreført med dirigent Thomas Caplin i spissen.

Siden den gang har koret vært på en internasjonal reise hvert år, vekslende mellom konkurranser og kulturelle arrangementer. Koret har konkurrert og brakt med seg gullmedaljer hjem fra European Choir Games og Budapest International Choir Competition. Samarbeid med kor fra andre nasjoner er også viktig for koret, og dette har medført kulturelle reiser til Sri Lanka, Taiwan og Sør-Korea.

Koret i dag består av 25 ungdommer fra Hamarregionen med dirigent Thomas Caplin i spissen. Koret har årlige utskiftninger grunnet skolegang og jobb, og nye medlemmer hentes inn gjennom prøvesynging hver sommer.

Denne sommeren går turen igjen til World Choir Games. Denne gang i Pretoria.
 

Thomas Caplin
Thomas Caplin (1960) er fra Malmø og er utdannet sanger, dirigent og korpedagog ved Det Kongelige Danske Musikkkonservatorium og Musikhögskolan i Stockholm. Han er dosent i korledelse ved Høgskolen I Hedmark, avd. for lærerutdanning, hvor han har vært ansatt siden 1989.

Thomas Caplin startet i 2011 ungdomskoret EDTChoir, senere Defrost Youth Choir Hedmarken, sammen med kordirigent Erland Dalen.

Caplin ble i 2004 valgt til "Årets kordirigent" av Foreningen for Norske Kordirigenter (FONOKO). Han har fått internasjonal anerkjennelse som dirigent for mannskoret Den norske Studentersangforening, mannskoret Lunds Studentsångare (Sverige) og kammerkoret Collegium Vocale fra Hamar. Han har også arbeidet som musikkfaglig rådgiver i Norges Korforbund.