Åpent folkemøte om Oppdrag Mjøsa
HER ER KVELDENS PROGRAM:
Møtevert Siri G. Carson (NTNU)
18.00: Velkommen ved ordfører i Hamar, Vigdis Stensby og programleder Oppdrag Mjøsa, Jørn Wroldsen (NTNU)
18:05: Hva er Oppdrag Mjøsa, og hva skal vi løse?
– Ved Asgeir J. Sørensen (NTNU)
18:20: Siste nyheter fra Oppdrag Mjøsa
– Foreløpige resultater fra siste tokt, ved Øyvind Ødegård (NTNU)
– Mjøs-undersøkelsen ved Terje Andreas Eikemo (NTNU)
– Fiskeforskningsprosjektene, ved Jan G. Davidsen (NTNU)
– Digital tvilling, ved Rune S. Ødegård (NTNU)
19:00: Eirik S. Sivertsen (NTNU) leder en panelsamtale med fylkesordfører Thomas Breen, ordfører i Hamar Vigdis Stensby, statssekretær Kjersti Bjørnstad, forskningssjef Kristin Evensen (NINA) og teknologidirektør Kristoffer Kalbekken (NIVA)
– Hvordan kan alle bidra til arbeidet med å redde Mjøsa for fremtiden?
– Hvordan kan Oppdrag Mjøsa best bidra?
– Hvordan engasjere statlige myndigheter?
19:20: Spørsmålsrunde, mulighet for å stille spørsmål fra salen
———–
Innlandet fylkeskommune, kommunene i regionen og NTNU har tatt initiativet til forskningsprogrammet Oppdrag Mjøsa. Oppdrag Mjøsa har til hensikt å bidra til økt bærekraft og verdiskaping i regionen, gjennom å ta i bruk brede og omforente strategier med mange aktører som har interesser i og rundt Mjøsa. Her får du de siste funnene og statusen om dette viktige arbeidet.
Fordi Oppdrag Mjøsa tar sikte på å finne synergier og samarbeid utover det rent forskningsmessige, har Innlandet fylkeskommune og kommunene rundt Mjøsa bidratt med finansiering. Det gjør det mulig for NTNU å administrere et omfattende program, i tillegg til den forskningsmessiges innsatsen som blir lagt inn.
Andre interessenter som forskningsinstitusjoner, nasjonale myndigheter, forvaltning, bedrifter, landbruk og innbyggere er også invitert til å være med i prosjektet. Gjennom et bredt partnerskap er ønske å øke verdiskapingen og bærekraften i forvaltningen av Mjøsa. Det innebærer også en kartlegging av hva som bør gjøres, men som det ikke finnes ressurser til i dag. Det anbefales derfor at nasjonale myndigheter sørger for at dette blir et nasjonalt program og at staten stiller opp med like mye som aktørene i Oppdrag Mjøsa gjør.
Oppdrag Mjøsa skal gjennomføres i perioden 2023-2027 og bidra med konkrete løsninger, ny kunnskap og en mer bærekraftig modell for forvaltning av Mjøsa. Det vil være vesentlig å sikre overføring av kunnskap til og hente kunnskap fra andre relevante lokale, nasjonale og internasjonale prosjekter og program.
Her finner du mer informasjon om Oppdrag Mjøsa