Litteraturscena i samarbeid med Hamar Kino: Et møte med Torill Kove

Torill Kove i samtale med Ellen Seip.

Sted: Hamar kino, sal 2
Dato: onsdag 23. august
Tid: kl. 19.00
Gratis og åpent for alle

Gratisbilletter hentes i skranken til Hamar bibliotek fra onsdag 28.06.
NB: inntil 4 billetter pr. person.

GRATIS

Torill Kove er internasjonalt kjent for animasjonsfilmene sine, og i 2007 ble hun tildelt Oscar for kortfilmen Den danske dikteren. Filmene hennes er også blitt bildebøker, hun både skriver og illustrerer selv: Min bestemor strøk kongens skjorter (2000), Den danske dikteren (2007), Moulton og meg (2014), og nå i år, Tråder.
Hun har ellers laget den første langfilmen om Albert Åberg, Hokus Pokus, Albert Åberg (2013), og illustrert Henrik Hovlands bøker om krokodillen Johannes Jensen. Torill Kove er fra Hamar, men er i dag bosatt i Montreal, Canada.

Ellen Seip er tidligere forlagsredaktør for barnebøker hos Cappelen Damm. Hun har jobbet spesielt med bildebøker, og har vært redaktør for bl.a. bøkene til Torill Kove.

Det blir også visning av Torill Koves nyeste film, Tråder, som ble lansert under årets kortfilmfestival i Grimstad, med flere.

Etter arrangementet inviterer Hamar kommune til en mottakelse i kulturhusets foajé.

Litteraturscena | Hamar er et samarbeid mellom Nordisk poesifestival | Rolf Jacobsen-dagene, Hamar bibliotek og Høgskolen i Innlandet.

Arrangementet er støttet av Hedmark fylkeskommune og Stiftelsen Fritt Ord.

GRATIS

Hamar Kulturhus