Kirsten Flagstad-salen
Lørdag, 13. august 2022
Varighet: 2 timer og 30 minutter inkl. pause.

Avslutningskonsert med Sibelius Fiolinkonsert i D-moll og utdrag fra Romeo and Juliet.

Avslutningskonserten ledes av latviske Andris Poga, sjefsdirigent for Stavanger Symfoniorkester. Poga besøker også jevnlig orkestre både i Norge og Europa.

I Sibelius’ Fiolinkonsert har Poga med seg den unge svenske fiolinisten Johan Dalane (f. 2000), som har vunnet både den Norske Solistpris og Carl Nielsen-konkurransen. Konserten avsluttes med utdrag fra Prokofievs Romeo og Julie-suiter, basert på musikken han komponerte til balletten i 1935.

Ungdomssymfonikerne er Norges nasjonale ungdomsorkester og består av landets 100 mest talentfulle og dyktige musikkstudenter. Orkesteret blir regnet som et av de beste av sitt slag og har som visjon å være anerkjent som et av Europas ledende ungdomsorkestre. Ungdomssymfonikerne spiller med topp internasjonale dirigenter og solister, og gjester jevnlig kjente klassiske festivaler i Europa. Helt siden oppstarten i 1973 har Ungdomssymfonikerne arrangert sommerkurs i Elverum og er en av grunnpilarene i Festspillene i Elverum. Orkesteret er, i tillegg til sitt høye musikalske nivå, også kjent for sitt gode sosiale miljø og sin lærerike atmosfære. Orkesteret gjør 5 produksjoner årlig, fordelt på 8-12 konserter, og spiller for et stort publikum.

Johan Dalane (f. 2000) Den 20 år gamle fiolinisten Johan Dalene gjør allerede inntrykk på den internasjonale scenen, og opptrer med ledende orkestre og i viktige konsertsaler både hjemme i Sverige og i utlandet. Hans forfriskende ærlige musikalitet, kombinert med evnen til å engasjere seg med både musikere og publikum, har gitt ham mange beundrere, sist som vinner av den norske solistprisen, og av førsteprisen ved den prestisjetunge Carl Nielsen-konkurransen 2019.

Andris Poga er sjefdirigent for Stavanger Symfoniorkester siden sesongen 2021/22. Han var musikksjef for Latvian National Symphony Orchestra (LNSO) fra 2013 til 2021 og vil fortsette å samarbeide med LNSO som kunstnerisk rådgiver.

Høydepunkter de siste årene har inkludert konserter med de ledende orkestrene i Tyskland, Frankrike, Italia, Japan og Skandinavia.

Solist Johan Dalane                           Dirigent Andris Poga