Nøtteknekkeren - St. Petersburg Festival Ballet

Opplev ekte juletradisjon fra den russiske ballettens vugge, når St. Petersburg Festival Ballett kommer med sine eventyrlige og storslagne produksjon av Nøtteknekkeren.

Sted: Kirsten Flagstad-salen
Dato: lørdag 2. desember
Tid: 18:00
Varighet: 1 t 50 min inkl 20 min pause

UTSOLGT

St. Petersburg er fødestedet for den berømte russiske balletten, skapt av Marius Petipa på 1900-tallet. Det fins mange kjente teater i St. Petersburg, men siden de veldig sjelden reiser på turné utenfor Russland, er det svært få av verdens ballettelskere som noensinne får anledning til å se den berømte St. Petersburg-balletten.

Førsteklasses dansere og solister, henførende scenedesign kombinert med imponerende lysdesign og fantastisk musikk fra Tjajkovskij – det er hva St. Petersburg Festival Ballet representerer rundt om i verden.

På juleaften får Marie en vakker Nøtteknekker som gave av den mystiske Drosselmeyer. Helt plutselig får nøtteknekkeren og alle de andre lekene under juletreet liv, og hele rommet invaderes av en av armé av uniformerte mus. Nøtteknekkeren forvandles til en prins som tar med seg Marie til et fortryllende eventyrland.

Produksjonen forteller historien tydelig fra dens mystiske start til lykkelige slutt. Til slutt er det Tjajkovskijs musikk som er det mest minneverdig, med en overflod av velkjente melodier. Med over 40 dansere på scenen fanger denne storslagne produksjonen av St. Peterburg Festival Ballet skjønnheten og dramaet i denne suverene og mesterlige og balletten, en tidløs klassiker som treffer alle generasjoner.

Nøtteknekkeren framføres med innspilt musikk av Tjajkovski

Music by Pyotr Tchaikovsky
Choreography  by M. Petipa und L. Ivanov
Libretto by M. Petipa
Set design and costumes by Vyacheslav Okunev
Light design by Ilya Pashnin & Rainers Kornhubers

Cast
Marie / Suger Plum Fairy -  E. Godunova / S. Filatova / M. Volkova
Nutcracker Doll -  A. Fedorkov / S. Dubrovin
Nutcracker Prince -  Y. Khissamutdinov / A. Abaturov
Uncle Drosselmayer -  S. Smirnov
The Mouse King -  V. Smirnov

Forestilling + julebord

Lag en ekstra hyggelig helaften med middag i Café Valuta før eller etter forestillingen! Kjøp billettpakke med 2-retters julemiddag* og billett til kun kr 845,- for voksen og kr 445,- for barn ,- inkl. avg.

*Valgfrihet fra Kulturmeny med innslag av tradisjonell jul.

Når du har kjøpt billettpakke med middag og forestilling vil du motta en e-post fra Café Valuta med mer informasjon om bordbestilling.

For mer info om meny eller bordreservasjon ta kontakt med
Café Valuta på tlf 48 32 43 24 eller e-post post@cafevaluta.no

UTSOLGT