Hamar bibliotek
Tirsdag, 19. Februar 2019
Obs; Hamar bibliotek avd. VANG

Forfatter Helene Uri snakker om sin nye bok "Hvem sa hva?", en bok om hvordan språket speiler virkeligheten, men også om hvordan det former den.

Han sutrer som ei jente. Hun har hår på brøstet. Han kjører som ei kjerring, og det er på tide at hun manner seg opp.

Møt forfatter Helene Uri som gir oss innsikt i det norske språket gjennom sin nye bok "Hvem sa hva?". Hun kaster også et blikk på markeringen av bokåret 2019.

"Hvem sa hva?" er en bok om hvordan språket speiler virkeligheten, men også om hvordan det former den: Forestillinger om kvinner og menn finnes overalt i språket vårt og forteller oss hva vi – mer eller mindre bevisst – tenker om hverandre og oss selv. I Helene Uris treffsikre, avslørende og morsomme bok vil leseren både kjenne seg igjen, og samtidig få nye erkjennelser og overraskelser.

- «Fulltreffer. Tankevekkende om kvinner, menn og språk. Skarpt, innsiktsfullt og vittig. […] denne 350 siders boka som burde være et must for enhver som er opptatt av språk.» - Cathrine Krøger, Dagbladet

- «Helene Uri briljerer når hun får leseren til å tenke nytt om gamle myter. […] Boka er lettlest, klok, tørrvittig, og til å bli irritert over når man innser at likestillingen ikke har nådd språket vårt.» - Anette Os, Fædrelandsvennen

Foto: Gyldendal

Arrangør: Hamar bibliotek