Klubbscene Rolf Jacobsen
Onsdag, 30. Mai 2018

Øyvind Torseter er illustratør, barnebokforfatter, tegneserieskaper og billedkunstner, og regnes som en av Norges fremste billedbokkunstnere og tegnere. Her kan du høre han i samtale med Ellen Seip.

Øyvind Torseter debuterte i 2002 som forfatter med Mister Random, og siden har han utgitt en rekke billedbøker, både med egne tekster og som illustratør i samarbeid med andre forfattere. Av hans egne billedbøker kan også nevnes Avstikkere (2007), Hullet (2012), Mulegutten (2015) og Mulysses (2017). Han er blitt tildelt flere høythengende priser, bl.a. Bokkunstprisen, Årets vakreste bøker, Kulturdepartementets billedbokpris og den internasjonale prestisjetunge Bologna Ragazzi Award. I 2014 mottok han, sammen med forfatter Håkon Øvreås, Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris for Brune (2013). Øyvind Torseter er oppvokst i Stange, men bor nå i Oslo.

Ellen Seip er tidligere forlagsredaktør for barnebøker hos Cappelen Damm. Der har hun jobbet spesielt med billedbøker og vært redaktør for bl.a. bøkene til Øyvind Torseter. I dag jobber hun for Ena forlag.

Litteraturscena er et samarbeid mellom Nordisk poesifestival | Rolf Jacobsen-dagene, Hamar bibliotek og Høgskolen i Innlandet.

Arrangementet er støttet av Fritt Ord.