Multisal Pauline Hall
Mandag, 18. Februar 2019
19:00-21:30

I anledning utgivelsen av Thor Gotaas sin nyeste bok “Oddvar Brå - et skiløperliv” inviterer Hamar bibliotek til en samtale med Oddvar Brå og Gotaas. I tillegg til samtalen, vises filmer og det blir mulighet til å stille spørsmål. Gravdahl selger bøker og det signeres!

Langrennsløperen Oddvar Brå er blant våre største idrettslegender, han brakk staven i VM i Oslo i 1982 og huskes særlig for det. Men han presterte mye mer. Hva vet vi egentlig om Oddvar Brå fra Hølonda, bygda i Sør-Trøndelag der han vokste opp som odelsgutt? Der han brøytet spor på jordene og i skogen, og gikk alene på ski, tidlig bestemt på å bli verdensmester.

Det er historien om en viljesterk bondesønn, og om foreldre og besteforeldre som støttet opp om barnestjerna som ble best også som voksen. Boka speiler òg samfunnsutviklinga i annen halvdel av 1900-tallet - gammeldags landsbygd og nye, moderne tider - og skiløpernes betydning som nasjonale helter. Om muligheten til å komme fra folkedypet og bli noe stort med ski på beina. Dette er hisotrien om Oddvar Brå, mannen som gikk på ski inn i den norske folkesjela.

Thor Gotaas er folklorist og folkeminnegransker. Han har skrevet en imponerende rekke bøker om alt fra lofferne, taterne, ørkenen Sur og en hel rekke bøker om norsk skisport. Thor Gotaas er også en meget god foredragsholder med sitt enorme register av historier og legender.