Multisal Pauline Hall
Lørdag, 9. Februar 2019
15:00-16:00

Ikke alle kan demonstrere. Ikke alle kan stå på barrikadene. Men alle burde være helter i eget liv og leve sant.

I denne salongen vil vi sette fokus på hvordan det er å leve som skeiv i Innlandet og i Norge. Takket være forkjempere som Kim Friele som stod på barrikadene og kjempet for å avkriminalisere og fjerne diagnosen homofili, kan vi i dag leve i et mer åpent og inkluderende samfunn. Vi lever vi i en tid der det er mer akseptert å være skeiv enn før, men likevel opplever mange at det er vanskelig å leve helt åpent og sant.

Hvilke barrierer er det vi må rive ned for at dette skal endres? Arbeides det nok for åpenhet og inkludering i Innlandet? Snakker vi nok om det? Og hva slags holdningsendrende arbeid kan enkeltmennesker gjøre?

På Skeiv salong møter du Knut Kippersund Nesdal, Monica Imsdalen Sørli-Johansen, Arne Andreas Opheim og Daniel Nordengen i en samtale om Kim Friele og flere av spørsmålene over.


I panelet møter du:

Knut Kippersund Nesdal, musiker og et kjent fjes fra MGP og The Voice, i tilegg å stille i panelet denne dagen tar han også et par låter for oss.

Monica Imsdalen Sørli-Johansen, en av initiativtakerne bak Hamars første Pride i september 2018.

Arne Andreas Opheim, kommunikasjonsrådgiver i FRI og bla. ansvarlig for kampanjen «gå for meg» i 2017.

Daniel Nordhagen, sitter i sentralstyret til Skeiv Ungdom og har fortalt åpent om sin historie i boken Homo (Trettebergstuen og Nydal)

Samtalen ledes av Kristine Welde Tranås fra Teater Innlandet

 

Arrangør: Hamar bibliotek, Teater Innlandet