Teater Innlandet scene
Torsdag, 7. Februar 2019

"Stor-Stina, en fortelling om den långa lappflickan", et musikalsk fortellerteater om verdens lengste samejente.

Som alle gode fortellinger, er historien om Christina Chatarina Larsson (1819-1855) fra Malå, helt sann. Hun levde i en tid når det eksotiske og abnorme vekte stor oppmerksomhet ute i Europa. På markeder og på cirkus betalte man for å oppleve vanskapte mennesker og fremmede folkeslag.

Forestillingen handler om å være annerledes, utenfor og ensom. Men det er også om lengsel og drømmer. Om at en jente som hun, nesten 2,2 meter lang, kan ta skjebnen sin i hånden og forme sitt eget liv.

Christina Chatarina lengtet ut i verden, den store verden der også hun skulle få plass. Hun var lang, hun var jente og hun var same. Dette var dårlige odds, men hun fikk se verden. Grunnet sin enorme størrelse fikk Christina Chatarina artistnavnet Långa Lappflickan. Hun var en uvanlig jente som levde et uvanlig liv.

Forestillingen er sterkt inspirert av den svenske forfatteren Åke Lundgrens bok med samme navn.

Produsert av Åarjelhsaemien Teatere og KammeRana v/Rana Kulturskole, med støtte fra DKS Nordland, Nordland Fylkeskommune og Sametinget.

Skuespiller: Ida Løken Valkeapää
Musikere: Anne Guri Frøystein, Julie Treimo og Håvard Nordheim (KammeRana)
Tekniker på turné: Seweryn Czwojdrak
Manus: Cecilia Persson | Regi: Mette Brantzeg