logo

Meny

Våren 2017 besøkte Highasakite Kulturhuset til full jubel for alle i salen. Fullt hus og knadd i Kirsten Flagstad-salen. Foto: Markus Søgård

 

I Hamar musikkverksted får du og ditt band tilgang til fullt utstyrte øvingsrom med trommesett, gitarforsterkere, bassforsterkere, keyboard og sanganlegg.

 

Turboneger besøkte Hamar kulturhus november 2015 og spilte gratiskonsert under Uhørt-finalen. Foto: Arnfinn Johnsen.

Ung og på jakt etter opplevelser?

Hamar kulturhus har en mengde av aktiviteter å tilby for deg som er ung - om det så er bandøving, dans, musikk, workshops eller konserter.

Meld deg på UKM Hamar 2018

Spiller du i band? Eller trompet? Eller congas? Skriver du dikt eller noveller? Danser du? Tegner du? Lager du film? Animasjon? Sjonglerer du? Binder du egne fluer? Syr du dine egne klær? Synger du?  Holder du gnistrende taler om noe du brenner for? Meld deg på UKM Hamar 2018!

Vinteren 2018 kan du vise deg frem på en scene eller i en utstilling i Hamar kulturhus. Her kan du ha det gøy, lære og møte andre som liker det samme som deg! Det er ingen typisk konsert hvis du trodde det; på UKM kan du delta med alle kulturuttrykk! Du kan også bli med bak scenen, i nettredaksjonen eller som arrangør.  Alle ungdommer mellom 13 og 20 år kan delta.

UKM står for Ung Kultur Møtes og går innenfor tre ledd, lokal festival (UKM Hamar), fylkesfestival og landsfestival. Ung Kultur Møtes er Norges nest største ungdomsarrangement (etter Norway Cup) med om lag 25 000 deltagere årlig.

Meld deg på UKM Hamar 2018 nå


Påmeldingsfrist: fredag 16. februar 2018

 


Hamar musikkverksted

Spiller du i band og trenger øvingslokale? Hamar musikkverksted tilbyr fullt utstyrte øvingsrom til unge lokale musikere i kjelleren på Hamar kulturhus. Her får du også mulighet til å spille inn dine egne låter i studio og spille konsert på Kulturhusets Klubb Nor-arrangementer.

Les mer om Hamar musikkverksted og finn kontaktinformasjon

 

Klubb Nor

Spiller du i band og ønsker å prøve deg på en scene? Klubb Nor gir unge, lokale musikere og band sjansen til å prøve ut musikken sin foran et publikum, og dele scenen med mer etablerte artister. Klubb Nor arrangeres hver siste torsdag i måneden, og er gratis og åpent for alle.

Du finner alle Klubb Nor-konsertene på våre program-sider

 

Åpen scene - med Stoppested verden

Åpen scene er stedet for å bli inspirert. Enten du sitter i salen eller står på scenen, eller begge deler – her får du vist hvem du er og hva du kan.

Åpen scene er Hamarungdommens egen fremføringsarena. Om du har skrevet en låt, brenner inne med en tekst, driver med dans, akrobatikk, triksing, miksing, film, foto eller kunst. Her får du muligheten til å teste det ut foran et publikum som heier på deg! Klubbscene Rolf Jacobsen i Hamar Kulturhus klar til å ta i mot alle de som har noe å vise frem.

Det stilles ingen krav til ferdigheter annet enn at scenen tas i bruk. Det stilles ingen krav til publikum annet enn å møte alle på scenen med respekt.

Vi du prøve deg på åpen scene? Send e-post til: scene@stoppestedverden.no

 

Skaperfest 2017

Lek, spill, utforsk og lær mer om teknologi, kunst og innovasjon! Skaperfest er festen hvor alle - oppfinnere, gamere, innovatører, teknologinerder, kreative sjeler, hjemmemekkere, elektronika-elskere, entusiaster og nysgjerrige i alle aldre - kan vise frem hva de har laget!

Skaperfest er gratisfestivalen fullspekket av aktiviteter for hele familien. Nå jobber vi frem mot en ny Skaperfest for høsten 2017.

 

Kurs og workshops

Kodeklubben Hamar - høst 2016

Liker du teknologi og duppedingser? Da er Kodeklubben Hamar stedet for deg! Kodeklubben er et fritidstilbud der barn og ungdommer leker og lærer med programmering. Her skal barn og unge lære å forstå og beherske sin egen rolle i det digitale samfunnet, og de skal ikke bare bli brukere, men også skapere med teknologien som verktøy.

Påmeldingen til høsten kodekurs i Hamar kulturhus er i gang! Påmeldingen er etter førstemann-til-mølla-prinsippet. Det er kun de første 30 påmeldte som er garantert plass.

Meld deg på kodekurs for høsten 2016 her

Følg Kodeklubben Hamar på Facebook for å holde deg oppdatert

 

Verksteder med Stoppested verden

Stoppested verden byr på ulike gratis verksteder til Hamar-ungdommen. Her kan du bli med på alt fra urbant danseverksted, slampoesi, DJ’ing, teater, filmsminke, og en månedlig åpen scene, der alle uttrykk skal få fritt spillerom. Følg med på www.stoppestedverden.no for å holde deg oppdatert på verksteder utover våren

 

Konserter og forestillinger

Hamar kulturhus vil gi unge det ypperste av konserter, forestillinger og arrangement. Hamar kulturhus har blant andre hatt besøk av Marcus og Martinus, Isac Elliot, Unge Ferrari, Tomine Harket, Kristian Kristensen, Kid Astray, Samuel Massie, The Main Level, Maria Mena, og mange flere... Følg med på hamar-kulturhus.no for nye spennende arrangementer fremover.
 

Se her for fullstendig oversikt over programmet

Redd for å gå glipp av noe? Abonner på våre arrangementer på Facebook og hold deg oppdatert om siste nytt!

 

Kulturskolen

Lyst til å lære hvordan spille på fiolin? Eller kanskje du er mer interessert i billedkunst, teater eller klassisk ballet? Bli med i Kulturskolen! Hamar kulturskole er et kulturfaglig kompetansesenter for kommunens innbyggere som gir unge opplæring på strykeinstrumenter, pianospill, billedkunst, teater og klassisk ballett. Skolen har også noen elevplasser for waldhorn, trompet, kornett, akustisk gitar, sang, fløyte, klarinett og saksofon.

Les mer om Kulturskolen og finn kontaktinformasjon

 

Engasjer deg i det lokale kulturlivet

I Kulturhuset myldrer det av mennesker som driver med alt fra kor og korps til teater, dans eller maleklubber. Våre øvingssaler, ensemblerom, kulturverksteder, band- og øvingsrom gjør Kulturhuset til en foretrukket arena for lag, foreninger og frivillige organisasjoner i hele regionen. Kanskje du finner din favorittaktivitet blant alle våre lag og foreninger i huset?

Les mer om husets lag og organisasjoner her