Klubbscene Rolf Jacobsen
Fredag, 26. Januar 2018
Ståkonsert / Billettsalget starter 15.11.17 kl 10:00

Norges «americana-dronning» er ute med nytt album! Nå får du gleden av å se Ida Jenshus live i Hamar, når hun besøker Kulturhusets Intimkonsert-serie i Klubbscena.

Ida Jenshus dukket for alvor opp i den norske musikkvirkeligheten for ti år siden. Allerede fra starten var det tydelig at Ida hadde et usedvanlig godt grep om americana-musikken hun tok mål av seg til å være en del av – da knapt fylt tjue år.

I løpet av de neste fem årene lagde Ida Jenshus tre album, «Color Of The Sun» (2008), «No Guarantees» (2010) og «Someone To Love» (2012). De satte standarden på den norske americana-scenen, og ble behørig premiert med tre Spellemannpriser.

Men Ida Jenshus er ikke en artist som hviler, selv ikke på en ekstra stor haug med laurbær. I 2014 overrasket hun alle med å stake ut en vesentlig annen, og mer utforskende, musikalsk kurs med EPen «Let It Go».

En reise til americana-musikkens ytterpunkter ble utvidet og tydeliggjort på det foreløpig siste albumet, «Staring Over Again» (2015), der sangene strakk seg opp mot seks, sju, åtte og ni minutter.

I disse fem årene etter at den første album-trilogien ble bragt i havn, har Ida vært en musikalsk «commuter» mellom USA og Norge. Hun har tilbragt vesentlig tid i Los Angeles og Nashville, men mest i Music City. Der hun har samarbeidet med John David Souther, kjent i rockhistorien som JD Souther, en sanger/låtskriver med tette bånd til noen av USAs mest fremgangsrike artister – Eagles og Linda Ronstadt.

Med nytt album i bagasjen, «Two Worlds» får vi nå endelig får vi gleden av å se Ida på en norsk scene igjen! Vi gleder oss!

Etter stor suksess med intimkonserter i Klubbscene Rolf Jacobsen, fortsetter Hamar kulturhus serie-konseptet og inviterer til et aktuell og eksklusiv live-opptreden med Ida Jenshus.