Kirsten Flagstad-salen
Lørdag, 11. januar 2020

Det mangler ikke på trøkk og energi når Mocci Ryen inntar Kirsten Flagstad-salen med sitt musikalske univers og et knippe av landets dyktigste musikere!

Visste du at Mocci Ryen har sett Elvis i levende live, hatt Paul McCartney som lærer, turnért over hele verden, sunget for dronningen av England og vært med i Melodi Grand Prix flere ganger?

I sitt jubileumsår inviterer hun til et forrykende show og et tilbakeblikk på en svært innholdsrik karriere. Det blir en reise gjennom soul og jazz til elektronika og verdensmusikk.

På scenen har hun samlet musikk og musikere hun har hatt glede av å jobbe med gjennom årene. Det blir egne og andres låter, Elvis og jeg, Aretha Franklin og ABBA og noen overraskelser underveis.

For mange er Mocci mest kjent som initiativtaker og festivalsjef for Stoppested Verden og programansvarlig i Hamar kulturhus. De færreste vet at denne sangeren og låtskriveren har turnért i 44 stater i USA, Mexico, Canada, Bermuda, Venezuela, Sør-Afrika, Malaysia, India, Pakistan og de fleste land i Europa!

«Min verste Grand-Prix opplevelse var da Haldor Lægreid slo Mocci Ryen og den der ”You’ve got the motion”. Det er den beste GP-låta ever, en sånn låt kommer en gang i lysåret.»
- Thomas Strzelecki, Dagbladet.

Det var gjennom Melodi Grand Prix finalen i 2001 at Mocci ble introdusert for det norske publikum. Siden fulgte TV-opptredener i «Beat for Beat» og en rekke andre TV-programmer med «Nobel-konserten 2004» i Oslo Spektrum som et høydepunkt hvor hun jammet på direkten med selveste Patti Labelle!

Etter musikkstudier ved Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA), gikk reisen til Ibiza hvor hun gikk i studio med produsentene bak verdenssuksessen ”Cafe del Mar”. Deretter fulgte elektronikaprosjekter i Frankfurt, London og Los Angeles. Det var med JAZMYNE og 12 kvinnelige musikere fra Norden og Sør-Afrika at musikken tok en ny retning. «Terningkast 7 – kom snart tilbake», var oppfordringen fra Hamar Arbeiderblad sin anmelder da Mocci og JAZMYNE gjestet Hamar på sin Nordiske turne.

Mocci Ryen har vært kunstnerisk ambassadør for TV-aksjonen «Livskraft» (Kirkens Nødhjelp) og Telenors kulturprogram. På oppdrag fra Indias statsminister Narendra Modi sang hun «Vaishnav Jan To Tene Kahiye Je» - Norges bidrag til 150-årsfeiringen av Mahatma Gandhis fødselsdag i år.

Hennes brede musikalske repertoar og vokale allsidighet har utviklet seg til å bli en av hennes største styrker, noe som har mottatt anerkjennelse hos både publikum og kritikere;

«..og ikke minst Mocci Ryens smygende sensuelle ”Knowing me Knowing you – komplett med scat-jodling av internasjonalt kaliber.»
- Stein Østbø, VG

I sitt 50 år slår Mocci Ryen på stortromma, leier storsalen i Hamar kulturhus og inviterer til et storslagent show med et knippe av landets dyktigste musikere!