Kirsten Flagstad-salen
Torsdag, 18. Januar 2018

Forsvarets stabsmusikkorps ferier 200-årsjubileum og inviterer for første gang til nyttårskonsert i Hamar kulturhus! Med seg har de den folkekjære artisten, Sigvart Dagsland.

Gjennom sin totale tilstedeværelse og med sin fantastiske stemme tar Sigvart Dagsland publikum med på en reise; fra det sårbare menneskelige til de kraftfulle stemninger og vokalprestasjoner. Alltid med et skrått, og tidvis gapskrattende blikk på tilværelsens mange fasetter. Alltid med en dyp respekt for de bånd som binder artist og publikum, forteller og lytter sammen. Med nye musikalske arrangementer tilpasset et av landets beste blåseorkester vil publikum få høre låter fra Dagslands nyeste album RØST, samt høydepunkt fra en lang og innholdsrik karriere.

Solist: Sigvart Dagsland
Sigvart Dagsland er en av landets aller fineste vokalister. Han skriver og fremfører musikk i en melodiøs popstil. Han har utgitt 20 soloalbum og har solgt over en halv million plater. Han fikk Prøysenprisen i 2009, har vært nominert til Spellemannprisen tre ganger og mottatt den en gang. Dagsland har gjennom en årrekke opparbeidet seg et stort og trofast publikum og har etablert seg i det øverste sjiktet av norske vokalister. Han har deltatt i flere TV-produksjoner og utgitt en rekke kritikerroste album. Han holder rundt 40 konserter over hele landet hvert år, ofte med stort band og tidvis i intimformat.

Dirigent: Lars Erik Gudim
Oberstløytnant Lars Erik Gudim er ansatt i Forsvarets musikk som komponist, arrangør og dirigent. Han har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole hvor han først studerte trombone, og deretter komposisjon. Gudim er kjent for sine lekende arrangement og komposisjoner, og har skrevet for blant andre Kringkastningsorkesteret, Oslo-Filharmonien, Bergen Filharmoniske Orkester, Operaen i Kristiansund og samtlige korps i Forsvaret.

Forsvarets Stabsmusikkorps er et av Forsvarets fem profesjonelle musikkorps og Norges største profesjonelle blåseorkester. Korpset feirer 200 år i 2018 og har vært og er Forsvarets viktigste representasjonsorkester. Korpset har jevnlige oppdrag for Kongehuset, Regjeringen og Forsvaret i tillegg til ulike representasjonsoppgaver i både inn- og utland. Ved siden av de offisielle oppdragene har også korpset en utstrakt konsertvirksomhet i hovedstadsområdet og spiller rundt 20 innendørskonserter i løpet av året. Korpset deltar også på internasjonale militærmusikkfestivaler og tattoer, nå senest på Musikfest der Bundeswehr, i Düsseldorf, Tyskland. Repertoaret strekker seg fra det klassiske blåserrepertoaret til dagens populærmusikk. Korpset fremfører og bestiller verk fra både etablerte og kommende komponister og arrangører, og bidrar til utviklingen og vedlikeholdet av blåserrepertoaret både nasjonalt og internasjonalt.

KAMMERKORTET COLLEGIUM VOCALE er også medvirkende på konserten
Repertoaret spenner fra kirkemusikk, klassiske korverk og samtidsmusikk til folkemusikk og høyst folkelig underholdning. Koret har gjennom årene samarbeidet med en rekke komponister og utøvende musikere, og i de senere årene har de også gjort seg bemerket i nasjonale og internasjonale konkurranser.