Multisal Pauline Hall
Torsdag, 24. Januar 2019
18:00-19:00

Ikke alle kan demonstrere. Ikke alle kan stå på barrikadene. Men alle burde være helter i eget liv og leve sant.

Skeiv salong er et arrangement i forbindelse med forestillingen Kim F. Kim F er en sterk og leken forestilling om Kim Frieles kamp for kjærligheten og homofiles rettigheter. Takket være forkjempere, som Kim Friele, som stod på barrikadene og kjempet for å avkriminalisere og fjerne diagnosen homofili, kan vi i dag leve i et mer åpent og inkluderende samfunn. Dessverre er det tydelige tegn i mediene på at vi lever i et samfunn der det ikke alltid er like lett å leve ut sin skeive identitet.

«Jævla homse hørte han og så kom knyttneven.»
https://www.nrk.no/sorlandet/_jaevla-homse_-horte-han_-sa-kom-knyttneven-1.14275308

«Dere gjør barna våre syke!»
https://www.tv2.no/a/10259639/

«Mann kan ikke bli kvinne!»
https://www.dagbladet.no/kultur/mann-kan-ikke-bli-kvinne/70040157

I denne salongen kan vi sammen sette fokus på hvordan det er å leve som skeiv i Innlandet. I dag lever vi i en tid der det er mer akseptert å være skeiv enn før, men likevel opplever mange at det er vanskelig å leve helt åpent og sant. Hvilke barrierer er det vi må rive ned for at dette skal endres? Arbeides det nok for åpenhet og inkludering i Innlandet? Snakker vi nok om det? Og hva slags holdningsendrende arbeid kan enkeltmennesker gjøre?

Du møter:

  • Solveig Fiske, biskop i Hamar bispedømme med stort engasjement for menneskeverd og rettferdighet spesielt for kvinner og homofile.
  • Anette Trettebergstuen, stortingsrepresentant for AP og en av forfatterne bak boka Homo.
  • Håkon Skoge, daglig leder i Turnéorganisasjonen
  • Janne Langaas, teatersjef i Teater Innlandet

 

Arrangør: Hamar bibliotek