Galleri Hamar kulturhus
Tirsdag, 8. Januar 2019

08. januar blir det storslagen åpning av utstillingen «Eventyrlige Hamar 170 år - en humoristisk reise gjennom byen i våre hjerter av Kari Bjertingstad.

I forbindelse med at Hamar by fyller 170 år viser Kulturhuset en utstilling med Kari Bjertingstads illustrasjoner av Hamar.

Motivene strekker seg gjennom hele byen, fra Espern i øst   til Domkirkeodden i vest. Gjennom 32 fargerike akrylmalerier tas du med på en annerledes skildring; her finner du illustrasjoner av Lokstallen, Jernbanestasjonen. Gågata, Torggata, Koigen og mange andre steder, - helt frem til Kokebokhuset på Domkirkeodden.

Bjertingstad har med sin sans for detaljer og særpregede måte å male på gitt farge og liv til både brosten, trær og bygninger.

Åpningsdatoen 8/1 er valgt med tanke på at dette er St.Torfinn sin dødsdag. St Torfinn er Hamars skytshelgen og denne datoen regnes som byens fødselsdag.

Utstillingen vil bli akkompagnert av Per-Øivind Sandberg med foredrag om Hamar og nabolagene i byen.

Utstillingsåpningen

Under åpningen vil ønskes kunstner Kari Bjertingstad velkommen før Hamars egne ordfører får ordet. Til slutt blir det kåsseri med Per-Øyvid Sandberg.