Kirsten Flagstad-salen
Lørdag, 22. Juni 2019

Det blir ikke bedre enn dette! Tre av landets beste sangere, sammen med Damenes Aften og Mjøsmusikk presenterer høydepunkter fra operaens verden.

En festaften med operaperler på løpende bånd i Kirsten Flagstad-salen. Tenoren Thomas Ruud, sopranen Siri Kval Ødegård, barytonen Jørgen Backer, koret Damenes Aften og Mjøsmusikk vil gi publikum en reise i operaens verden denne lørdagskvelden. Det blir høye toner, godt humør og helt sikkert litt ekte operadrama i løpet av kvelden.

Thomas Ruud:
- en av Skandinavias mest ettertraktede sangere som hadde sin debut i Den Norske Opera i 1994. Han har vært ansatt ved noen av Tysklands største operahus, og turnert bl.a. i USA, Mexico, New Zealand og Singapore. Ruud har sunget med noen av verdens ledende sangere, som sporanen Kiri Te Kanawa.

Siri Kval Ødegård:
Kval Ødegård kommer fra Hamar og har sin utdannelse fra Konservatoriet i Stavanger og Conservatori Santa Cecilia i Roma. Hennes lærer i Stavanger var Elisabeth Norberg-Schulz. Kval Ødegård vikarierer for tiden i koret ved Den Norske Opera & Ballett i tillegg til en utstrakt frilansvirksomhet.

Jørgen Backer:
Backer er utdannet ved Den Norske Opera og debuterte ved Operaen som Falke i Flaggermusen. Han opptrer med landets ledende orkestre, og har hatt roller ved bl.a. Opera Nordfjord, Kristiansund Operaen og Oslo Operafestival.

Øvrige medvirkende:
Damenes Aften med dirigent Erland Dalen

Mjøsmusikk: Olaf Aasen, fiolin / Lars Strømmen, fiolin / Ingrid Marie Haverstad, fiolin / Johannes Skyberg, fiolin og bratsj / Kaja Aadne, cello / Steinar Haugerud, kontrabass / Tori Erlien-Årva, fløyte og piccolo / Jan Bertelsen, obo og engelsk horn / Morten Kristiansen Jota, klarinett / Roger Andreassen, klaver

Per Thomas Nygaard, bass / Lage Thune Myrberget, trommer / Arild Dragesæt, piano

Arrangør: Kirsten Flagstad Festival