Galleri Hamar kulturhus
Lørdag, 15. Juni 2019

Utstillingen viser arbeider gjort av 22 medlemmer, laget innenfor de siste 3 år. Det er stor variasjon i uttrykk med alt fra hatter og klær, til veggtepper og skulpturer.

Norske Filtmakere er en forening for profesjonelle filtmakere. Norske Filtmakeres medlemmer over hele landet har i høy grad vært med på å utvikle dette gamle håndverket til et tekstilhåndverk for vår tid, hvor både kunstnere, lærere, terapeuter og håndverkere tar i bruk tovingen som uttrykksmiddel. Målet fra starten av har vært å fremme kvalitet og utvikling, og samtidig ha et faglig miljø å jobbe ut i fra.

I denne utstillingen viser vi arbeider av 22 av våre medlemmer, laget innenfor de siste 3 år. Det er stor variasjon i de forskjelliges uttrykk. Med alt fra hatter og klær, til veggtepper og skulpturer.

Vårt håndverk er basert på det magiske i prosessen med ull, bearbeidet med våre hender sammen med såpe og vann, som kan filtes og formes til tekstil, flatt eller 3D. I denne prosessen brukes også andre tekstiler, ofte silkefiber eller stoff.

Finnes det noe som er mer naturlig / bærekraftig?

Utstillingen åpnes av kultursjef Morten Midtlien, og det blir musikalsk innslag ved Bernt Ola Volungholen.