Kirsten Flagstad-salen
Søndag, 12. Mai 2019

Bli med inn i Henrik Ibsens «dulgte hjertekammer» i en forestilling med teaterets førstedame, Lise Fjeldstad, og pianist Håvard Gimse! Sammen vil de kanskje kunne gi noen svar på hvem Ibsen egentlig var.

Henrik Ibsen var en lukket person, en tilknappet mann, en sfinx. Mange kjenner hans store dramaer, men diktene hans er kanskje ikke kjent for alle. Selv kalte han sine dikt for «små djevler».

Det er disse «smådjevlene» som nå skal under lupen når Lise Fjeldstad, en av norsk teaters ledende skikkelser, har tatt på seg tre par briller i sin lesning av Ibsens dikt. Sine forskerbriller, innlevelsesbriller og fantasibriller.

Og hva har hun funnet? Kommer vi ham som menneske nærmere gjennom hans dikt?

Lise Fjeldstad skal ikke tilnærme seg «smådjevlene» alene, hun har fått med seg den dyktige pianisten Håvard Gimse, som også er en ivrig lyrikkleser. Sammen vil de kanskje kunne gi noen svar på hvem Ibsen egentlig var.

Og mon tro hva en pianist kan finne spennende ved vår store dramatikers bunnklang? Resultatet blir en forestilling som kan inspirere til videre lesning, irritasjon eller glede. Helst det siste!

Velkommen til Ibsens «dulgte hjertekammer», en forestilling av Lise Fjeldstad basert på Henrik Ibsens dikt.
Musikk av Edvard Grieg og Harald Sæverud.

LISE FJELDSTAD
Lise Fjeldstad regnes som en av norsk teaters ledende skikkelser, en teaters førstedame, en kunstner og diva. Fjeldstad var bl. a. ansatt ved Nationaltheatret fra 1975 til 2009, og har mottatt en lang rekke utmerkelser, blant annet Amandaprisen, Svensk films Guldbaggen, Kritikerprisen og Per Aabels Ærespris.

Hun er særlig kjent for sine mange tolkninger av Ibsens kvinneskikkelser.

HÅVARD GIMSE
Gimse har etablert seg som en av Norges fremste musikere med et ekspansivt repertoar som favner over 30 fremførte pianokonserter. Han er ettertraktet både som solist og som kammermusiker. Håvard Gimses forkjærlighet for skandinavisk og norsk klassisk musikk har gjort han til en av de mest innflytelsesrike artister på denne arenaen

Konserten er i samarbeid med Sparebank1 Østlandet