Kirsten Flagstad-salen
Fredag, 5. mars 2021
Unummererte sitteplasser. Tilgjengelige seter er plassert to og to i hht til gjeldende avstandsrestriksjoner.

Bestillingsverket Roraima til Oslo World 2020, er inspirert av regnskogen og Yanomami-folket som lever ved platåfjellet Monte Roraima lengst nord i Amazonas.

For noen år siden så bassisten Sigurd Hole en dokumentar om en av verdens eldste geologiske formasjoner, platåfjellet Monte Roraima lengst nord i Amazonas. Dokumentaren fascinerte han, og inspirerte til å lære mer om Yanomami-folket som bor i denne delen av regnskogen.

Dette området er preget av illegal gruvedrift, avskoging og skogbranner, og både regnskogen og menneskene som bor i den er under stadig sterkere press. Så kom 2020, og et gammelt spøkelse ble vekket til live: det dødelige møtet mellom urbefolkning og pandemier.

Da Hole fikk i oppdrag å lage et nytt verk for Oslo World, lot han det han hadde lært om Yanomamiene bli sin innfallsvinkel i verket til festivalens hovedtema for 2020: Solidaritet

I musikken har han også latt seg inspirere av lydopptak gjort av den amerikanskelydbildeøkologen Bernie Krause. Krause har dokumentert naturlige lydbilder som står i fare for å forsvinne for godt i takt med tapet av biologisk mangfold.

Hole henter i tillegg inspirasjon fra sitt eget arbeid. Kontrabassisten, som har notert seg for utallige fruktbare samarbeid på den norske musikkscenen i en årrekke, har de siste årene gjort seg bemerket to kritikerroste soloalbum, Elvesang og Lys/Mørke.

Ensemblet han har med seg på scenen, består av sterke improvisatører, noe som vil prege måten musikken veksler mellom Holes notebilder, lydopptak og spontane øyeblikk. Det blir en vakker musikkopplevelse med alt fra sterke melodier og spennende rytmer til utforskende lydlandskap i samspill med naturen. En musikkopplevelse som handler om rommene vi opplever lyd i, hvordan de vedvarer, hvordan vi vender tilbake til dem, og hvor sårbare de også er.

Musikere:
Trygve Seim - saksofoner / Frode Haltli - akkordeon / Håkon Aase - fiolin / Helga Myhr - hardingfele og vokal / Tanja Orning - cello / Sigurd Hole - kontrabass.

-----------------------------------------------------------

Vi tar smittevern på alvor og gjør det vi kan for å sikre deg en trygg og god opplevelse hos oss.
Vi oppfordrer alle til å komme i god tid for å unngå kø. Ønsker du servering, tar du plass ved ett av bordene i Passasjen i andre etasje, der en servitør kontakter deg for bestilling. Når du har fått det du ønsker, kan du ta med deg glasset inn i salen. Det er vertskap tilstede som tar i mot deg og viser vei.