Kirsten Flagstad-salen
Torsdag, 1. November 2018
20:00-21:10

Danseforestillingen «Soufflette» er samtidsdans som ser seg sensuelt over skulderen.

I Soufflette spør den Paris-baserte koreografen François Chaignaud: «hva om en person fra Middelalderen blåste luft gjennom våre lepper?».

I skumringslys trer skikkelser kledd i store ullkostymer frem, skikkelsene kaster seg inn i rytmiske ritualer krydret 
med lovsang. Danserne synger flerstemt mens de tramper, står på hodet, danser sammen og alene før de finner hverandre og blir en egen kult som skaper grunnlaget for en blomstrende finale.

I Soufflette blir vi med på en musikalsk reise som blåser liv i Middelalderens tradisjoner. Forestillingen utfolder seg som en berusende midtsommernattsfest full av liv, sang og danselyst.


Soufflette er en co-produksjon sammen med Festspillene i Bergen 2018 og hadde urpremiere 24. mai 2018.


Carte Blanche er landets ledende danseensemble for samtidsdans og er anerkjent både nasjonalt og internasjonalt. De ble etablert i 1989 i Bergen, og turnerer årlig i Norge og utlandet. Danserne kjennetegnes av et svært høyt teknisk nivå, en sterk sceneutstråling og en egen skaperevne. Kompaniet arbeider med norske og internasjonale koreografer og med kunstnere som har et kritisk blikk på samfunnet.


Konsept og koreografi: François Chaignaud
Scenedesign - Romain Brau
Lysdesign - Abigail Fowler
Kostymedesign - Romain Brau
Komposisjon og arrangement - Jostein Gundersen

Dansere:
Ole Martin Meland, Mathias Stoltenberg, Caroline Eckly, Dawid Lorenc, Noam Eidelman Shatil, Daniel Mariblanca, Olha Stetsyuk, Adrian Bartczak, Irene Vesterhus Theisen, Harald Beharie, Timothy Bartlett, Aslak Aune Nygård, Chihiro Araki, Anne Lise Rønne.