Kirsten Flagstad-salen
Torsdag, 1. November 2018

Danseforestillingen «Soufflette» er samtidsdans som ser seg sensuelt over skulderen.

«Soufflette» er et fransk slanguttrykk som betyr å blåse røyk inn i munnen på en annen person. Dette er en intim handling der pusten gir liv og beruselse. Å utføre en «Soufflette» krever mot og det åpner porten til en utfordrende reise.

Samtidsdans er en genre som gir publikum et spennende møte med et kunstuttrykk som egentlig ikke krever mer enn nysgjerrighet hos den som er til stede. På forhånd er det vanskelig å forestille seg hva som møter en fra scenen i en forestilling som «Soufflette». Det er ikke sikkert at det trengs noen dypere forståelse av opplevelsen, enn bare å lene seg tilbake og nyte. Nytelsen kan oppleves i en avstemt blanding av rytmikk, bevegelser, vokale harmonier, en stofflighet og fargeprakt i scenografien og en vakker beskrivelse av feminitet og maskulinitet. Fortolkningen av forestillingens innhold og budskap kan overlates til deg som publikummer.

I kombinasjon av kostymer og scenografi som skaper lekne tablåer inspirert av klassiske malerier, kan man ane et musikalsk åndedrag fra Middelalderen til vår tid som forener gammelt og moderne, mørkt og lyst, naturlig og kunstig.

Forestillingen er sterkt sentrert rundt raske rytmer som danserne selv lager med føttene. De skaper også musikken selv med flerstemt sang. Et trekkspill-lignende instrument er med og forsterker det mystiske preget.

Carte Blanche er landets ledende danseensemble for samtidsdans og er anerkjent både nasjonalt og internasjonalt. De ble etablert i 1989 i Bergen, og turnerer årlig i Norge og utlandet. Danserne kjennetegnes av et svært høyt teknisk nivå, en sterk sceneutstråling og en egen skaperevne. Kompaniet arbeider med norske og internasjonale koreografer og med kunstnere som har et kritisk blikk på samfunnet.

Konsept og koreografi: François Chaignaud
Scenedesign - Romain Brau
Lysdesign - Abigail Fowler
Kostymedesign - Romain Brau
Komposisjon og arrangement - Jostein Gundersen

Dansere:
Ole Martin Meland, Mathias Stoltenberg, Caroline Eckly, Dawid Lorenc, Noam Eidelman Shatil, Daniel Mariblanca, Olha Stetsyuk, Adrian Bartczak, Irene Vesterhus Theisen, Harald Beharie, Timothy Bartlett, Aslak Aune Nygård, Chihiro Araki, Anne Lise Rønne.