Teater Innlandet scene
Fredag, 16. November 2018

Musikalsk teaterforestilling om Tater-Millas liv og taternes kultur, forankret i fortellinger fra landeveien. Urpremiere 26. september på Riksscenen.

Taterne var en gang fri som fuglen. “Tatersjela er det ingen som kan gjøre noe med”, sa Tater-Milla til forfatter Dagfinn Grønoset. Milla var høvding, en kvinne forut sin tid og en stemme for sitt folk og dets unike urkraft, stolthet og frihet. Det er første gang hennes historie fortelles med direkte førstehåndskunnskap fra en teaterscene, i form av en musikalsk og visuell iscenesettelse av det reisende folkets fargerike kultur og hemmelige fortellinger – et skjult eventyr fra den norske kulturhistorien.

Alle er vi reisende i livet. Bærer vi ikke alle i oss en lengsel etter frihet? Der vi skynder oss fra det ene til det andre i våre dager, uker og år - jaget av tiden - der stopper kanskje tateren opp og lytter til bekkens sildring og fuglenes sang. Kanskje kunne vi hatt godt av å legge klokka i en skuff, løfte hodet og gå ut på vandring.

Taterne ble kanskje fratatt sin frihet - men tatersjela er det ingen som kan gjøre noe med.

Stykket er fritt basert på Dagfinn Grønoset sin bok om Tater-Milla.

Av:

Regissør: Øyvind Osmo Eriksen
Musikalsk arrangør: Jovan Pavlovic
Scenograf: Kjersti Alm Eriksen
Kunstnerisk leder: Sara Wilhelmsen
Produsent: Lise Andrea Grimelund-Kjelsen
Kostymer: Gjøril Bjercke Sæther
Lysdesign: Phillip Isaksen

Med: Odille Heftye Blehr, Mathilde Altenborg, Kjetil Stavenes, Ellen Kristine Dehle, Andreas Braathen Dahlen, Camilla Lunde, Sondre Eriksen, Mari Skeie Ljones, Jo Fougner Skaansar, Andreas Angell og Phillip Isaksen

Prosjektet er støttet av Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Kulturrådet, Fritt Ord, Oslo Kulturetaten, Trafo og Oslo Teatersenter. Et samarbeidsprosjekt mellom Skøyerstaten Teater og Glomdalsmuseet.