Multisal Pauline Hall
Søndag, 10. November 2019
18:00-19:30

En ny norsk supergruppe har sett dagens lys. Gå ikke glipp av mesterbassist Arild Andersen og hans gjeng håndplukkede favorittmusikere.

Etter to suksessfulle og fullsatte konserter på to av Norges beste jazzfestivaler i 2018 (Vossajazz og Dølajazz) besluttet mesterbassisten og legenden, Arild Andersen, å jobbe videre med besetningen. 

Arild Andersen Group kaller han bandet, der han har valgt ut noen av sine absolutte favorittmusikere i den yngre generasjonen: Marius Neset på sexofon, Helge Lien på piano og Håkon Mjåset Johansen på trommer. Søndag 10. november kommer supergruppa til Lydhør.


Marius Neset (saxofon): Han har gjort kometkarriere, både som saxofonist og komponist, med verk for store ensembler, som London Sinfonietta, Bergen Filharmoni og KORK. Hans unike spillestil kan fort gå fra «tight» og rytmisk-komplekst til mykt og inderlig vakkert. 

Helge Lien (piano): Hans delikate pianospill, som finner inspirasjon i Bill Evans lyrisme, Keith Jarretts oppfinnsomhet og Brad Mehldaus subtile uttrykk, har gitt ham internasjonal anerkjennelse. Han medvirket nylig på EST Symphony-prosjektet og har gitt ut ni album med sin trio-

Håkon Mjåset Johansen (trommer): han har spilt mye med Trondheim Jazzorkester, men også med Bugge, Molvær, Motif og mange andre band, sist med Hegge som vant Spellemannsprisen 2018

Arild Andersen (bass): Han er bassisten med den varme tonen som virkelig kan kalles en legende. Stilbyggende, mangeartet og med et stort navn også internasjonalt. Allerede i 1967 begynte han å spille med Jan Garbarek, Terje Rypdal og Jon Christensen. Årene deretter spilte han med Sonny Rollins, Don Cherry, Chick Corea, Dexter Gordon, George Russell, og mange, mange andre. På 80-tallet startet han sitt legendariske band «Masqualero» med Jon Balke, Nils Petter Molvær, Jon Christensen og Tore Brunborg. Han har også samarbeidet med blant andre Thomasz Stanko og Pat Metheny.

Arild Andersen har gitt ut 22 plater i eget navn. Hele diskografien er et stykke levende jazzhistorie. Men fremfor alt er han fast forankret i nåtiden, og hans store spilleglede og kreativitet kombineres med en utsøkt teknikk. Dessuten komponerer han fantastisk musikk, og det meste av repertoaret i Arild Andersen Group består av Arilds låter. 

 

Lydhør er konsertserien som gir deg de gode og nære musikkopplevelsene. På scenen står «feinsmeckerne» - våre aller beste musikere i sin sjanger, og alt er tilrettelagt for det lyttende og musikkelskende publikum.