Klubbscene Rolf Jacobsen
Lørdag, 17. November 2018

I forbindelse med sitt nye album «Pioneer» spiller Simen Loe i Hamar kulturhus. Med seg har Simen, Torill Beate Nilsen som support.

Simen Loes musikalske univers er full av mørke historier. Historiene er ikke alle hentet fra Simens liv, men han har en evne til å røre ved mennesker uavhenging om om personene i sangene er fiktive og ekte. Musikken til hver av disse historiene er skreddersydd til det de skal formidle, så i løpet av Pioneer møter vi på flere stilarter, men disse er alle godt forankret i en atmosfærisk americana.

Da Simen påbegynte prosjektet ville han lage en plate hvor selv om låtene ble til på kassegitar, skulle den erstattes med andre instrumenter. Hjelp fikk han fra Ola Foss Eriksen, en god venn og mangeårig musikalsk samarbeidspartner. Flere kom til, og etterhvert hadde Simen satt sammen det han kaller sitt drømmeband.

Første singel, Breathing Fire, satte standarden: en låt om en døende sirkusartist som ser tilbake på et levd liv. Den fikk oppmerksomhet både i aviser og på radio, med anmeldelser og notiser, og spillinger på P1 og Ordentlig Radio. Tre andre singler har fulgt, og for hver av disse utgivelsene har Simen Loe bygd opp en større og større gruppe ivrige fans som venter i spenning på debutalbumet, som slippes 14. September.

Pioneer er spilt inn i Ola Foss Eriksens studio i Mjøndalen og i Dakkota Studio i Hamar. Miks er gjort av Ørnulv Brun Snortheim, og mastering er gjort av George Tanderød.

Med seg har Simen Loe, Torill Beate Nilsen. Hun har en stemme og en sceneutstråling som river fatt i deg, og hun er opptatt av at sangene hun fremfører skal formidle noe og treffe publikum.

Denne kvelden vil Torill presentere egne låter i vise/folk-sjangeren og noen låter oversatt til halling.
Hun har med seg fullt band bestående av:

Torill Beate Nilsen, vokal
Tove Brovold Vasaasen, fløyter, sax, gitar, kor
Nils Jarle Oma, fele, kor
Bjørn Thomassen, bass,
kor Jon Konrad Strøm, piano, kor
Mats Mæland Jensen , trommer, perc.

Merk: dette er en ståkonsert.