Sosialdans; moderne fox og West Coast Swing

Det blir sosialdans med variert musikk for alle som er interessert i west coast swing og moderne fox.

Sted: Foaje
Dato: Tirsdag 21. november
Tid:    Kl. 18:30 - 21:50

Servering av kaffe/te/kake

GRATIS

Sosialdansen er gratis og åpent for alle, også for deg som ikke har gått kurs tidligere eller har fast dansepartner.

Spillelisten legges opp med 2 låter=1 dans med en kort pause mellom dansene slik at man får byttet partner. Vi oppfordrer alle til å danse med så mange som mulig!

Dette er ment å være for alle, uavhengig om man har en dansepartner eller ikke og det er heller ikke fokus på tradisjonelle kjønnsroller i dansen. Flere dansere danser både som førere og følgere. De som bærer gule armbånd eller annen gul markering under kvelden viser at de danser i begge roller, fører og følger.

HVA ER WEST COAST SWING?
West Coast Swing stammer fra Lindy Hop, som er opphavet til nesten alle swingformer. I motsetning til Lindy Hop, som oftes danses til jazzmusikk fra 1920 til 1950-tallet, så har WCS utviklet seg etter musikken. I dag danses WCS til blues, r&b, disco, hip-hop og moderne country.

I West Coast Swing danser man i hovedsak mer på linje enn i andre swingdanser som ofte har mer roterende bevegelser. Føre-følge teknikken i WCS preges av en myk elastisk stil, noe som gjør den meget elegant. Improvisasjon og musikktolkning er viktige elementer i WCS, og gjør den til en av de mest morsomme og frie partnerdansene vi har i dag.

HVA ER MODERNE FOX?
Moderne Foxtrot, også kalt fox, er en videreutvikling av klassisk foxtrot. På sosialdans i Sverige spilles det vanligvis to raskere låter og to roligere låter. Til de raske låtene danser mange bugg. Det er imidlertid vanlig å danse fox til både raske og rolige sanger. Fox har ingen konkrete steg eller figurer. Danserne tolker og tilpasse dansen til musikken. Mange har nær omfavnelse og prøve å sveve på gulvet gjennom de myke, mer eller mindre tekniske figurer. Musikken er moderne pop og rock samt klassisk dansebandmusikk. Fox er basert på følelser og opplevelsen av en god dans beskrevet mange ganger som eufori (les mer om dans hormonet oxytocin).

Arrangør: Birgitte Lunn, hjelper i FoxFusion

Hamar Kulturhus