logo

Meny

5-årsfest i Hamar kulturhus

Hamar kulturhus fyller fem år. Det er duket for storslagen fest fra torsdag 14. mars til søndag 17. mars.

Se programmet her

Gjennom de fire festdagene presenterer huset ulike temaer og fokus hver dag. Det blir et stort utvalg av både gratis- og enkeltbilletterte arrangement. Fredag og lørdag kan du kjøpe et heldags opplevelsespass.

- Brikkene er i ferd med å falle på plass, og festen begynner å ta form, sier en entusiastisk Mocci Ryen, programansvarlig i Hamar kulturhus.

Torsdag 14.mars
Har du ikke vært i Kulturhuset før? Er du nysgjerrig på hva Kulturhuset brukes til i hverdagen? Festdagene sparkes i gang med «åpen dag» i Kulturhuset – opplev hvordan salene benyttes av lag og foreninger og blant annet hvordan kostymene til en forestilling blir til i Teater Innlandet. Det er utstillingsåpning av Innlandsutstillingen. I Klubbscenen spiller «up and coming» Halie med Moyka som support, før Dex Carrington fyller Kirsten Flagstad-salen med energifull stand-up på kvelden. I Passasjen kan du lytte til musikk og nyte forfriskninger i musikkafeen. Hamarama filmfestival starter allerede onsdag 13. mars.

Fredag 15. mars
Enten det er danseband, latinamerikanske toner eller EDM og hiphop du vil høre, kan vi uansett garantere en festfylt kveld. Artister av nasjonalt kaliber spiller opp, og det blir rom for dans av alle slag! Du trenger ikke å velge hva du foretrekker – konsertene alternerer i tid og sted så du kan oppleve alt på en og samme kveld! Anne Nørsti, Dalakopa, Spelloppmaker, Larz Kristerz og Hovedøen Social Club er noen som sikrer god stemning denne kvelden. I Klubbscena styrer DJ Scott Bækkel med venner spakene.

Lørdag 16. mars
Lørdag blir fullspekket med arrangement fra morgen til kveld. Formiddagsprogrammet er en gratis gavepakke toppet med blant annet Lørdagsbarn for de minste, Boller, brus & bøker, workshops i digital foto, akttegning og arrangement med Hamar Game Collective. Sliten forelder? I Passasjen kan du nyte dempet musikk, ro og servering. Lørdagen byr også på et gjensyn med kjente og etablerte serier i Hamar kulturhus; Hamar midt i væla, Lydhør og Intimkonsert-serien på kvelden.

Noe du ikke har sett på mange mils omkrets før - Midnight Burlesque i Kulturhuset!
Opplev en grovkornet og humoristisk revyform, ispedd sensualitet, flørting, glitter og glamour. Burlesque har sin opprinnelse fra 1880 tallet og Victoriatidens vaudevillescener. Det handler om minimale kostymer, kvinners former, og andre scenekunstnere som pain solution og contortion artists. Ta del i showet! Her kan publikum selv gå fra aktivitet til aktivitet som lykkehjul, casino, få fremtiden spådd og masse mer! Bli med inn i et univers der alt kan skje!
Arrangementet har 20 års aldersgrense.

Søndag 17. mars
I søndagens formiddagsprogram blir det storfint besøk av blant annet Vertavokvartetten i Klassiske øyeblikk og flere forestillinger med Teater Innlandet. På kvelden blir det aktivitet i Klubbscenen for de yngre, før kveldens store begivenhet, Karpe avslutter festen for denne gang.

Velkommen til fest!