deLillos til Kulturhuset

deLillos legger igjen elgitaren hjemme og gir publikum en akustisk konsert i Kirsten Flagstad-salen lørdag 17. mars.

deLillos kommer med akustisk konsert til Kirsten Flagstad-salen lørdag 17. mars. Foto: Ken Ingwersen

Litt over 30 år har gått siden vårt første møte med deLillos. Oslo-bandet blir i dag regnet som et av de mest markante i norsk musikkliv fra 1980-tallet og frem til i dag. Deres originale stil med ironiske, til dels naivistiske tekster har holdt seg godt gjennom en lang karriere.

Siden sommeren 2016 har bandet utgitt to album, «Peiling på seiling» og «La oss bli fri for all nostalgi». Begge fikk strålende kritikker, og i forbindelse med utgivelsen av «La oss bli fri for all nostalgi» gjennomførte deLillos noen få akustiske sommerkonserter. Publikum uttrykte stor begeistring og sa de opplevde en spesiell frisk energi til tross for at elgitaren var pakket ned.

Den positive mottagelsen inspirerte deLillos til å ta med seg konseptet videre på turné og over nyttår besøker bandet noen utvalgte Kulturhus. Lørdag 17. mars er det duket for at Hamar-publikummet får høre den akustiske versjonen av låtene vi alle kjenner så godt i Kirsten Flagstad-salen.

─ Selv forteller bandet at sangene får et helt nytt liv, tekstene en annen innramning og låtene kommer enda mer til sin rett, så her er det bare å komme og lytte og nyte deLillos i ny drakt, sier programansvarlig i Hamar kulturhus, Mocci Ryen, som påpeker at dette er en akustisk sittekonsert.

Billettene legges ut for salg tirsdag 28. november kl 10:00 på Hamar kulturhus sine nettsider.

En av de fire store
Sammen med Raga Rockers, DumDum Boys og Jokke & Valentinerne blir deLillos referert til som en av de fire store norske rockegruppene. Bandet, som er kjent for låter som blant annet «Neste sommer», «Hjernen er alene» og «Suser avgårde alle mann» har holdt det gående helt siden 1984, og sjelden vandret langt vekk fra hovedoppskriften: Et lett naivistisk tekstunivers, velklingende gitarer og, selvfølgelig, Lillo-Stenbergs svært så særegne vokal.

I Lars Lillo-Stenberg har gruppen en komponist som evner å skrive troverdige og tidvis dypsindige tekster om livets labyrinter og trivialiteter, og kle dem i fengende melodier som når frem til et publikum som strekker seg over flere generasjoner. Bandet har blitt belønnet med Spellemannspris i både 1995, 2006 og 2010.

Med sine sanger har deLillos også klart å gjeninnføre allsang som et viktig innslag på konserter, og samtidig gjøre det naive til en kunstform.

deLillos feiret i 2015 30 årsjubileum som plateartist, med konserter over det ganske land, blant annet i Hamar kulturhus. Det hele ble avsluttet med en 10 dagers konsert i Oslo hvor de like godt framførte alle sine 240 utgitte låter live.

deLillos – akustisk
Sted: Kirsten Flagstad-salen