Duket for jul i Kulturhuset

Lørdag 2. desember er Hamar kulturhus ferdig pyntet til jul og klar for storslagen åpning av Jul i Kulturhuset med Pepperkakeutstilling og første lørdag ut med «Julelørdag i Kulturhuset».

Med «Jul i Kulturhuset» ønsker Hamar kulturhus å glede familier, barn, ungdom og voksne med julestemning i desember.

«Nøtteknekkeren» ved St. Petersburg Festival Ballet, «Jul med Harlem Gospel Choir», «D’ er morosamt med jula» basert på Prøysens univers, «Natt i Betlehem» med Solveig Slettahjell og «MGPjr juleturné», topper førjulsprogrammet, og per nå er det kun igjen ledige billetter til de tre sistnevnte forestillingene.

Samtidig arrangerer Kulturhuset, i år som i fjor, «Julelørdag i Kulturhuset», et gratisarrangement for barn og voksne som ønsker å finne roen og den gode julestemningen. Julelørdag i Kulturhuset er åpnet hver lørdag fra 2. til 16. desember, fra kl 12 til kl 15.

Julelørdag for barna
På Julelørdag i Kulturhuset kan publikum oppleve Pepperkakebyen Hamar akkompagnert av juletoner fra Toneheim folkehøyskole, Spellemannslaget LEIK, Jernbanens mannskor og Ingeborg Haukvik Francke. Du kan bli med på juleverksted med Porselens Damene og Minipicasso.

Videre oppe i Passasjen kan publikum utforske den magiske juletreskogen, som du i tillegg kan bidra med å lage juletrepynt til. Du kan høre juleeventyr, spille julesjakk med Sjakklubben og Hans Olav Lahlum eller se «PS! Dance» sin versjon av Nøtteknekkeren. Sist men ikke minst kan barna møte nissen og fortelle om sine ønsker til jul.

Samtidig arrangerer Kulturhuset gratis julearrangementer i løpet av desember i samarbeid med aktørene på huset og aktører fra regionen. Det blir gratiskonserter med Fagforeningens mannskor, Hamar veterankorps, Hamar Janitsjarskole og Steinerskolen. Biblioteket arrangerer julehøytlesning for voksne og Stoppested verden inviterer til årets siste Åpen scene. Sist, men ikke minst, kan du bli med på årets siste Klubb Nor med julestemning og nisseluer. Helseskade står på scenen.

Publikum finner mer info om alle arrangementer, gratis og billetterte, under program på Hamar kulturhus sine nettsider.

PROGRAM – JULELØRDAG I KULTURHUSET

Lørdag 2. desember kl 12-15
Kl 12:00  Åpning av Pepperkake-utstillingen med kåringer (Foajé)
Kl 12-15  Juleverksted:  Lag juletallerken med Porselensmaleklubben (Foajé)