Frikar er tilbake

På grunn av håndleddsbrudd måtte Frikar i fjor høst avlyse sine turnéplaner og sin planlagte forestilling «GotoGuta» i Hamar kulturhus 4. november. Nå er det klart at Hallgrim Hansegård og resten av gutta kommer tilbake til Hamar med samme forestilling lørdag 29. september 2018.

Hva brukte egentlig folk tiden til før mobilen kom? Hvordan håndterte folk kjedelige stunder? Hallgrim Hansegård har utforsket det gamle stølslivet og kommet med en ny og spenstig forestilling med dansekompaniet, Frikar.

I «GotoGuta», som betyr gutter fra ei «goto», stien mellom to skigarder, får du hallingversjonen av «Backstreet boys», - en modig forestilling med danseglede, hardingfele og noe du aldri har sett før.

Med på laget har Hallgrim med seg Ådne Kolbjørnshus, Vetle Springgard og Andris Hemsing og sammen varsler de publikum om å spenne fast setebeltene, for her blir det akrobatikk i nye høyder.

Forestillingen blir å se i Kirsten Flagstad-salen lørdag 29. september og billetter er i salg på Hamar kulturhus sine nettsider.

Hallgrim Hansegård etablerte FRIKAR i 2006 for å skape samtidskunst basert på eldgammel kunnskap. Forestillingene hans er spilt i 30 land og i utallige tv-kanalar, og i 2013 fikk han sølvprisen under Prix Italia. Han har lært av de gamle mestrene, pustet støvet av sjeldne skrifter og han søker alltid etter ny kunnskap om mennesket og nye samarbeidsformer.

GotoGuta - FRIKAR
Sted: Kirsten Flagstad-salen