GÅTE klar for Kulturhuset

I går fikk det norske folkrockbandet en sekser på terningen for sin nye EP i Hamar Arbeiderblad, 12 år etter at de «ga seg». Nå kommer Gåte til Hamar kulturhus! Billetter er i salg nå!

Gåte, som ble startet av søskenparet Sveinung og Gunnhild Sundli, gjorde seg raskt bemerket fra starten av i 1999. Ved å kombinere norsk folkemusikk med eksplosiv og progressiv rock, gjorde de stor suksess, spesielt i årene 2001 – 2006. Spektakulære konserter, to studioalbum, to EP-er og ett livealbum har de på merittlista, og de solgte mer enn 100 000 album, gikk til førsteplass på VG-lista og ble tildelt flere priser, deriblant Spellemann- og Prøysenprisen.

Nå er folkrockbandet igjen aktuelle med ny musikk, 12 år etter at de «ga seg». EP-en «Attersyn», som bandet selv utvilsomt mener representerer en frisk og fornyet tilnærming til Gåtes særpreg og uttrykk, har mottatt gode kritikker. I Hamar Arbeiderblad fikk nyutgivelsen nylig full pott og terningkast 6.

I februar legger bandet ut på en eksklusiv klubbturné innom Verftet i Bergen, Byscenen i Trondheim og et allerede utsolgt Rockefeller i Oslo. Nå er det også klart at Hamar kulturhus går inn i rekkene som en av de få utvalgte med Gåte på scenen i februar.

Hamar og omegn kan glede seg til Gåte i Kisten Flagstad-salen lørdag 17. februar. Billetter i salg på Hamar kulturhus sine nettsider fredag 10. november kl 10:00. Konserten er en ståkonsert.

KJØP BILLETTER

Særpreg
Når Gåte nå returnerer skal det ikke være noen tvil om at det er Gåte du hører når du hører det. Samtidig ønsker de å utvikle videre det som på mange måter aldri føltes fullbyrdet grunnet en brå slutt i 2006. Dette føles med andre ord like mye som en begynnelse, som en fortsettelse.

“Attersyn” er en EP med fire nye låter. To av dem er basert på middelalderballadene “Venelite og Bergjekongen” og “Rideboll og Gullborg”, og de to andre er nyskrevne låter med tekst av Knut Buen. Det nyskrevne materialet er blitt skapt i samarbeid med låtskriver Katrin Frøder. Gåte mener det nyskrevne materialet utvilsomt representerer en frisk og fornyet tilnærming til Gåtes særpreg og uttrykk, som de gleder seg til å utforske videre.

GÅTE
Sted: Kirsten Flagstad-salen