Gjentar suksessen med «Lørdagsbarn»

Hamar bibliotek og Hamar kulturhus går nok en gang sammen om «Lørdagsbarn», for å gi de minste fire gratis barneforestillinger i Multisal Pauline Hall denne høsten.

Her blir det frydefullt og humoristisk danseteater fra Jo Strømgren Kompani, et herlig gjensyn med tonesatte diktfortellinger med Thea og Knerten, Egner-allsang med Karoline Amb og frodige forviklingen med skogtrollet Lille Blå, som opplever vi hvor viktig det er å ha venner.

Serien «Lørdagbarn» skal gi barn og familier store og små kulturhusopplevelser helt gratis annenhver lørdag kl 13:00 fra slutten av september til november i Multisal Pauline Hall.

Vi ønsker at Hamar kulturhus skal være en inkluderende arena med et lavterskel-tilbud til alle. Derfor velger vi å fortsette serien med Lørdagsbarn, sier programansvarlig ved Hamar kulturhus, Mocci Ryen.

Gratisbilletter til de fire forestillingene legges ut to uker i forkant av hvert arrangement og må hentes i kiosken hos Hamar kino. Første arrangementet ut er «To stemmer og fire strenger» lørdag 23. september, og gratisbilletter til denne forestillingen kan hentes fra om med lørdag 9. september.

Fra dans til humor og allsang
I familieforestillingen «To stemmer og fire strenger» møter barna Thea og Knerten som forteller dikt av kjente og ukjente forfattere. Noen av diktene får tonefølge, andre må greie seg med ordene alene. Forestillingen besøker Multisalen lørdag 23. september kl 13:00.

Lørdag 7. oktober er det duket historien om det lille skogtrollet, Lille blå. Han er knall blå fra nesetipp til halestuss, men for øvrig helt lik deg og meg. Huset hans finner du i et værslitt eiketre, like ved der du bor.  «Lille Blå og Spilledåsen» (bildet) er stappfull av frodige forviklinger, men først og fremst handler det om hvor viktig det er å ha venner. Gratisbilletter blir tilgjengelig i kiosken hos Hamar kino f.o.m. 23.09.17 kl 13:00

Lørdagsbarn får også celebert besøk, når Jo Strømgren og hans kompani kommer med forestillingen «Kjøkkenet» i Multisal Pauline Hall lørdag 21. oktober. Forestillingen er et frydefullt fysisk danseteater, med absurde situasjoner og voksende konflikter, men også gryende vennskap. «Kjøkkenet» har mottatt strålende kritikker fra pressen. NRK Kulturnytt melder om at «tempo, timing og samspill er frydefullt presist, og forestillingen preges av overskudd og spilleglede». Jo Strømgren Kompani er en av Norges største kulturelle
eksportartikler, og spiller forestillinger verden over
- fra Krasnojarsk i Sibir til Operahuset i Sidney.
Kjøkkenet er kompaniets første forestilling for de
yngre barna og gratisbillettene til denne forestillinger
blir tilgjengelig i Hamar kino lørdag 7. oktober kl 13:00.

I siste forestilling i Lørdagsbarn-serien for høsten så inviterer Karoline Amb til allsang med Thorbjørn Egners kjente og kjære viser. Amb spiller piano og synger, og det vil også være høytlesning fra utvalgte bøker av Thorbjørn Egner. Kom og syng «Enger-allsang med Karoline Amb» lørdag 4. november og hent dine gratisbilletter i kiosken hos Hamar kino fra og med lørdag 21. oktober kl 13:00.

Lørdagsbarn: To stemmer og fire strenger
Dato: lørdag 23. september
Tid kl 13:00