Hamars to store klare for Kulturhuset

Vi gleder oss over å kunne melde at to av Hamars store stjerner, Silje Nergaard og Ole Edvard Antonsen, kommer til Hamar kulturhus til vinteren. De var begge med på den store åpningskonserten for Kulturhuset i 2014, men dette blir deres første egne konserter i Kulturhuset.

Først ut er Silje Nergaard som kommer i januar. Silje er ute med nytt album i ny drakt. På sitt 16. album har hun tatt steget inn i en ny og mer elektrisk verden. Her er varme analoge keyboards på et fundament av elbass, her er funky trommer og afrikansk perkusjon.

- De siste åtte årene har jeg jobbet med akustiske gitarer, og jeg hadde lyst til å gjøre noe nytt. Albumet handler om mennesker som berører meg. Noen av historiene er mine egne, andre er langt unna, men de treffer noe i meg, sier Silje. Hun har fått med seg noen av Norges mest spennende musikere, og Audun Erlien er produsent.

Bandet hun kommer til Hamar med er Andreas Ulvo (keyboard) Audun Erlien (bass) Sidiki Camara (perkusjon) og Wetle Holte (trommer og perkusjon), Mathias Eick (trompet), Håkon Aase (fiolin) og Håkon Kornstad (saksofon). Alle briljante instrumentalister med sine helt personlige uttrykk, og sammen skaper de en levende og leken band-soul.

I mars er det duket for nok en lokal verdensstjerne når Ole Edvard Antonsen kommer med Tour de Force - revisited.

Ole Edvard feiret i 2017 trippelt albumjubileum og kommer nå med festkonserten til Hamar kulturhus!

Det blir hovedvekt på 25-årsjubilanten «Tour de Force». Albumklassikeren som var Ole Edvards store kommersielle gjennombrudd som han vant Spellemannprisen 1992 i åpen klasse med, den solgte mer enn 150.000 eksemplarer, toppet VG-lista, fikk terningkast 6 i samme avis, og Antonsen ble kåret til Årets artist i Dagbladet det året.

«Tour de Force» albumet var ikke Ole Edvards eneste jubileet i 2017. Det var også 20-årsjubileumfor «Read my Lips» og 10-årsjubileum for «Landscapes».

Det blir fullt trøkk på jubileumskonserten stort band med blåsere, korister og mulig gjesteartist. Ole Edvard lover gjenhør med mange gamle, gode, svingende melodier.

Silje Nergaard
Sted: Kirsten Flagstad-salen