logo

Meny

Helter, kjemper, huldrer og magiske frø – endelig tid for «Lørdagsbarn» igjen!

Lørdagsbarn-serien ruller videre og Hamar kulturhus kan denne høsten friste med tre gratis barneforestillinger i Multisal Pauline Hall.

Figurteater: Det blir eventyr om kjemper, mot og kløkt for hele familien, når figurteatret, «Kasper og Kjempen», besøker Lørdagsbarn-serien lørdag 2. oktober. Foto: Kjetil Moslåtten

 

– Her blir det fengende barnemusikk, magi og mystikk, lek, undring, allsang og eventyr for, opplevelsessultne barn og familier, sier programansvarlig ved Hamar kulturhus, Mocci Ryen, som inviterer til tre gratis barneforestillinger i høst. 

Barna får blant annet møte nysgjerrige og eventyrlystne Lillebror som legger ut på en magisk og litt problemfylt reise. De får møte luringen Kasper som på vei til sirkus støter på den skumle Kjempen i skogen, og sist, men ikke minst, blir det morsom og fengende barnemusikk i familieforestilling om setra og huldra. 

Lørdagsbarn er et fast innslag i Hamar kulturhus hver sesong og serien har blitt en svært populær møteplass for barn og familier.

- Billettene til Lørdagsbarn blir fort borte, og siden seriens spede begynnelse har det stort sett vært fullt på alt av forestillinger, sier Ryen.

Serien er helt gratis, og det legges ut gratisbilletter to uker i forkant av hvert arrangement. Gratisbillettene kan hentes ut på Hamar kulturhus sine nettsider eller hentes i kiosken på Hamar kino. 

For at flest mulig barn skal få mulighet til å oppleve forestillingene, oppfordrer Hamar kulturhus til at det følges kun én voksen per barn.


Møt Lillebror, Kasper og Hildur
I forestillingen «Detektiv Dorotea og det magiske frøet» kan barn fra 3-7 år møte nysgjerrige Lillebror som finner et stort og mystisk frø. Dette planter han i mammas rosehage, noe som starter en magisk reise fylt med musikk, nye vennskap og problemer som må løses. Da trenger han hjelp av Detektiv Dorotea og barna i publikum. Forestillingen, som har et lekent og musikalsk uttrykk, besøker Multisal Pauline Hall to ganger lørdag 18. september fra kl 13:30, og introduserer barna for tematikk som mobbing, rasisme og menneskeverd. En perle av en forestilling – og gratisbillettene blir tilgjengelige på Hamar kulturhus sine nettsider lørdag 4. september. 

Lørdag 2. oktober blir det eventyr om kjemper, mot og kløkt for hele familien, når figurteatret, «Kasper og Kjempen», besøker Lørdagsbarn-serien med to visninger. Kasper skal til Nabolandsbyen på sirkus, men for å komme seg dit må han gjennom den store skogen, hvor Kjempen kan fange ham og spise ham opp! Heldigvis er Kasper mye smartere enn Kjempen, og pønsker ut en lur plan. «Kasper og Kjempen» er en spennende og morsom forestilling som passer for alle barn fra 3 år. Den vises to ganger samme dag, og gratisbillettene blir tilgjengelige lørdag 18. september. 

Siste forestilling ut denne høsten er familieforestillingen, «Huldra Hildur», som er full av morsom og fengende barnemusikk. Her møter vi Tore, som har fått det store ansvaret for setra gjennom sommeren. Han skal melke og stelle, og ta vare på alle dyra og passe på at de har det bra. På setra bor også huldra Hildur, som passer på at Tore gjør det han skal, og spiller han et puss eller to gjennom sommeren. Forestillingen, som vises lørdag 23. oktober, formidler historier fra setra og om huldra og har fengende barnemusikk med både dans og allsang. Den passer for barn fra 4 år. Sett av datoen og hent ut gratisbilletter fra lørdag 9. oktober. 


Lørdagsbarn: Detektiv Dorotea og det magiske frøet
Sted: Multisal Pauline Hall
Dato: lørdag 18. september
Tid kl 13:30 og kl 14:30
Passer for barn fra 3-7 år
Gratisbilletter f.o.m. 04.09.21

Lørdagbarn: Kasper og Kjempen
Sted: Multisal Pauline Hall
Dato: lørdag 2. oktober
Tid: kl 13:30 og 14:30
Passer for barn fra 3 år
Gratisbilletter tilgjengelig f.o.m. 18.09.21

Lørdagsbarn: Huldra Hildur
Sted: Multisal Pauline Hall
Dato: lørdag 23. oktober
Tid: kl 13:30
Passer for barn fra 4 år
Gratisbilletter tilgjengelig f.o.m. 09.10.21