logo

Meny

Her er høstens Lydhør-artister

Det blir en samling av våre aller beste musikere når Arild Andersen Group, Narum og Hot Club de Norvege besøker konsertserien «Lydhør» i Hamar kulturhus til høsten.

Det er duket for store musikalske opplevelser når Lydhør-serien sparkes i gang igjen i Multisal Pauline Hall til høsten. Hit kommer den nyetablerte supergruppa, Arild Andersen Group, med blant andre Moelvs egne jazzpianist Helge Lien, albumaktuelle og visemusikk-favorittene, Narum, og 40-årsjubilanten med Djangomusikk av beste merke, Hot Club de Norvege

Lydhør er serien for det lyttende og musikkelskende publikum. Her er det de gode og nære konsertopplevelsen som står i fokus og på scenen står «feinsmeckerne», våre aller beste musikere i sin sjanger. 

Lydhør starter med Hot Club de Norvege lørdag 12. oktober, fortsetter med Narum lørdag 2. november og avsluttes for høsten med Arild Andersen Group søndag 10. november. 

Billetter legges ut for salg på våre programsider i dag, onsdag 22. mai, kl 10:00. 

Ny norsk supergruppe
Etter to fantastiske og fullsatte konserter på Vossajazz og Dølajazz i 2018 ville mesterbassisten og den levende legenden, Arild Andersen jobbe videre med besetningen. En ny norsk supergruppe så dagens lys og til høsten legger Arild Andersen Group, med noen av Arilds absolutte favorittmusikere, ut på turné; Marius Neset på sexofon, Håkon Mjåset Johansen på trommer og ingen ringere enn Helge Lien fra Moelv på piano. 

Arild Andersen (bildet til høyre. Foto:Derek Clark) er bassisten med den varme tonen som virkelig kan kalles en legende. Stilbyggende, mangeartet og med et stort navn også internasjonalt. Han har gitt ut 22 plater i eget navn. Hele diskografien er et stykke levende jazzhistorie. Han har spilt med artister som Jan Garbarek, Terje Rypdal, Sonny Rollins, Don Cherry, Chick Corea, Jon Balke, Nils Petter Molvær, Tore Brunborg og Jon Christensen. Men fremfor alt er han fast forankret i nåtiden, og hans store spilleglede og kreativitet kombineres med en utsøkt teknikk. Dessuten komponerer han fantastisk musikk, og det meste av repertoaret i Arild Andersen Group består av Arilds låter. Søndag 10. november kommer supergruppa til Lydhør. 

Kjøp billett til konserten med Arild Andersen Group

 

40 år og nytt album
Hot Club de Norvége er Norges hotteste liveband, berømte for sin smittende spilleglede og virtuose strengemusikk. De har vært kontinuerlig på veien siden 70-tallet, gitt ut over 30 kritikerroste plater og regnes internasjonalt som de fremste i sin stilart. Med utgangspunkt i musikken til den legendariske sigøynergitaristen Django Reinhardt har de i dag kommet frem til sitt eget uttrykk, og et unikt sound. Repertoaret spenner fra utadvendt swing til inderlige ballader.

I år er Hot Club de Norvége 40 år og ferier med nytt album og jubileumsturné, og når de besøker Lydhør-serien i Hamar kulturhus lørdag 12. oktober blir det Djangomusikk fra Grieg til Zappa - av beste merke

Kjøp billett til konserten med Hot Club de Norvege nå

 

Nytt album fra Narum
Narum har etablert seg som et av de vesentlige bandene innen norsk visetradisjon, under en tydelig påvirkning av amerikansk rootsmusikk. Siden 2009 har de gitt ut fire plater, vunnet Spellemannspris og blitt tildelt dialektprisen av Austmannalaget. Singelen «Spåra Våres», som kom vinteren 2018, kom med på spillelista til NRK P1, og har vært spilt jevnt og trutt på radioen siden, sammen med flere av deres mest populære låter. 

I oktober kommer Narum endelig ut med nytt album og følger opp med ny turné. Lørdag 2. november møter det populære
visebandet Hamar-publikummet i Lydhør i Multisal Pauline Hall.

Kjøp billett til Narum-konserten

 

#Lydhør er konsertserien som gir deg de gode og nære musikkopplevelsene. På scenen står «feinsmeckerne» - våre aller beste musikere i sin sjanger, og alt er tilrettelagt for det lyttende og musikkelskende publikum. 

 

I tillegg til Arild Andersen Group, Narum og Hot Club de Norvege kan publikum i høst glede seg til å oppleve artister som TNT, Vamp, Øivind Blunck, Liv Ullmann, Janove, Kristian Kristiansen, Pernille Sørensen, Are Kalvø, Lars Monsen, Bjørn Eidsvåg, Sigvard Dagsland, Jan Eggum, Halvdan Sivertsen, Bjarte Tjøstheim og Didrik Solli Tangen i Hamar kulturhus. 

For fullt program og billetter, se Hamar kulturhus sine programsider