Ida Jenshus med intimkonsert

Norges «americana-dronning» er ute med nytt album, og fredag 26. januar får publikum gleden av å se Ida Jenshus live i Hamar, når hun besøker Kulturhusets Intimkonsert-serie i Klubbscene Rolf Jacobsen. Billettsalget starter onsdag 15. november kl 10:00

Det er lenge siden Norge har hørt noe fra en av landets beste americana-artister. I de siste fem årene har nemlig Ida Jenshus tilbragt vesentlig tid i Los Angeles og Nashville, hvor hun har samarbeidet med John David Souther. Han er i rockehistorien kjent som JD Souther, en sanger og låtskriver med tette bånd til noen av USAs mest fremgangsrike artister – Eagles og Linda Ronstadt.

Samarbeidet de to imellom har det blitt nytt album av, og i november slapp Ida Jenshus «Two Worlds» som har høstet gode tilbakemeldinger fra pressen.

Nå er det endelig klart at Ida Jenshus tar med seg sitt nye album og besøker Kulturhusets egne Intimkonsert-serien i Klubbscena fredag 26. januar.

Intim-serien har allerede hatt besøk av artister som Tommy Tokyo, Jonas Alaska og Kristian Kristensen, for å nevne noen, og førstkommende lørdag står Minor Majority duo på plakaten. Intimkonsertene skal la publikum komme tett på noen av landets fremste musikere. Klubbscene Rolf Jacobsen tar maksimalt 175 stående publikummere.

Billettene til konserten med Ida Jenshus legges ut for salg på Hamar kulturhus sine nettsider onsdag 15. november kl 10:00.

Tre Spellemannspriser
Ida Jenshus dukket for alvor opp i den norske musikkvirkeligheten for ti år siden. Allerede fra starten var det tydelig at Ida hadde et usedvanlig godt grep om americana-musikken hun tok mål av seg til å være en del av – da knapt fylt tjue år.

I løpet av de neste fem årene lagde Ida Jenshus tre album, «Color Of The Sun» (2008), «No Guarantees» (2010) og «Someone To Love» (2012). De satte standarden på den norske americana-scenen, og ble behørig premiert med tre Spellemannpriser.

Men Ida Jenshus er ikke en artist som hviler, selv ikke på en ekstra stor haug med laurbær. I 2014 overrasket hun alle med å stake ut en vesentlig annen, og mer utforskende, musikalsk kurs med EPen «Let It Go».

En reise til americana-musikkens ytterpunkter ble utvidet og tydeliggjort på det foreløpig siste albumet, «Staring Over Again» (2015), der sangene strakk seg opp mot seks, sju, åtte og ni minutter.

Med nytt album i bagasjen, «Two Worlds» får vi nå endelig får vi gleden av å se Ida på en norsk scene igjen.

Intimkonsert: Ida Jenshus
Sted: Klubbscene Rolf Jacobsen