Innlandsutstillingen - Her er årets jury!

Vi gleder oss over å kunne presentere denne spennende og allsidige juryen for Innlandsutstillingen 2021.

Meld deg på nå: Kulturhusleder Terje Gloppen oppfordrer kunstnere fra fylket til å melde seg på det som vil bli den femte utgaven av Innlandsutstillingen i Hamar kulturhus. Foto: Jenny Magnusson

- Årets jury er solid og erfaren. De har høy fagkompetanse og meget god innsikt i hva som foregår i kunstfeltet i Norge i dag. Nytt av året er at vi utvider juryen med 1 medlem fra 3 til 4 personer. Med denne gjengen ser vi frem mot en spennende og variert utstilling av høy kvalitet, programansvarlig Mocci Ryen.

Markus Li Stensrud (billedkunst)

Foto: Ignat Wiig

Markus Li Stensrud (f. 1983, Hamar) er bosatt i Oslo, og fullførte sin mastergrad ved Statens Kunstakademi i 2011. Installasjon, skulptur og tekst er de mest fremtredende bestanddelene i hans kunstneriske virke. Han har hatt separatutstillinger ved blant annet Kunstbanken, Elephant Kunsthall, Kunstnerforbundet (Oslo), Bærum Kunsthall og Hå Gamle Prestegard, og deltatt i flere gruppeutstillinger. I 2020 var han, sammen med billedkunstner Ida Madsen Følling, initiativtaker for gruppeutstillingen Et Kollektivt Kaosmos på Kunsthall Oslo. Han skal delta i det nye Nasjonalmuseets åpningsutstilling i 2022.

Anne Siv Falkenberg Pedersen (billedkunst)

Anne Siv Falkenberg Pedersen ( f. 1971 ) Utdannet fra Kingston University og Winchester School of Art. Hun har hatt en lang rekke separatutstillinger i Norge og utlandet, et utvalg er Galleri Semmingsen, B-OA, Principal Sombrerers i Barcelona og Gallery 55 i Shanghai. Mottatt flere stipend, bl.a Vederlagsfondets arbeidsstipend og Oppland fylkes kunstnerstipend. Innkjøpt av bl.a Haugesund Billedgalleri, Kronprinsparets bolig på Skaugum og KORO. Stipendiat hos Irma Salo Jaeger og Tycho Jaegers stiftelse i perioden 2018 – 2019. Flere fagpolitiske verv bl.a som nestleder i Oppland Kunstsenter og som styreleder i Østlandsutstillingen. Siden 2011 har hun også vært tilknyttet Trafo Kunsthall som koordinator, kurator og formidlingsansvarlig og var kurator og produsent for utstillingen «Svanene fra Lazarusdalen – Norsk Outsider Art» i 2019. Falkenberg Pedersen deltar også på Nasjonalmuseets åpningsutstilling «Jeg kaller det kunst» i 2022.

Liilian Saksi (tekstilkunst)

Foto: Christian von Hanno

Liilian Saksi (født 1989 i Norrköping) bor og arbeider i Skotterud, i Eidskog kommune. Hun har studert på Kunsthøgskolen i Oslo og har en MFA i Medium- og Materialbasert kunst fra 2017. Arbeidene til Saksi baserer seg på tekstile teknikker som spinning og sprang, med en visuell drivkraft i fargen og et materielt opphav i sine egne sauer. Saksi har deltatt på mønstringer og gruppeutstillinger i inn- og utland og har hatt separatutstilling på Galleri Storck og SOFT galleri i Oslo. Hun har flere kommende separatutstillinger, blant annet på Kongsvinger kunstforening, KRAFT i Bergen og Kunstnerforbundet i Oslo.

Pål Vigeland (metallkunst)

Pål Vigeland har arbeidet som metallkunstner i nesten 50 år. Fra smykkedesign og skulpturer til kunst i kirker og offentlige rom, Vigeland inspireres av alt fra geometri til naturens mangfoldige former. Tekniske løsninger til forskjellige måter å sammenføye metaller er ofte en viktig del av hans kunstneriske uttrykk. Overflatebehandling, patinering er en naturlig og vesentlig del av formen på arbeidene. Blikk fra forskjellige hermetikkbokser er brukt til objekter, med utgangspunkt i farge og motiv på de ulike boksen. En annen side ved kunstnerskapet er et politisk engasjement for Palestina-saken, noe som har resultert i deltakelse i to større utstillinger.

Meld deg på utstillingen nå

Innlandsutstillingen 2021
Påmeldingsfrist: fredag 20. august 2021
Utstillingsåpning: lørdag 18. september 2021