Intimkonsert med Hanne Sørvaag

Hanne Sørvaag

Med en kapasitet på 150 personer er Klubscene Rolf Jacobsen Hamar kulturhus minste og mest intime scene i Hamar kulturhus. En arena som byr på et nært og unikt møte med artistene som står på scenen. 08. februar 2019 kan du få med deg Hanne Sørvaag.

Hanne debuterte som artist i 2002 med albumet “You Know Me” under artistnavnet Paris, og fulgte opp med albumet “Talk Of The Town” i 2006. Hun hadde flere topp ti-singler på radio i Norge, og reiste og spilte landet rundt.

Hun er signert som låtskriver hos Universal Music Publishing Group, og har opp gjennom årene skrevet låter som har vært på hitlistene i både Europa, USA, Australia og Japan. I 2006 ble en av låtene hennes brukt i finalen av American Idol, og med “My Destiny” nådde finalist Kathrine McPhee 2. plass på Billboards singelliste. Hannes første nr. 1-plassering på norske hitlister var med “Brief and Beautiful” sunget av Maria Arredondo i 2007.

Hanne Sørvaag er en låtskriver av internasjonalt kaliber. Hun har vært med å skrive låter på det siste albumet til r’n’b-stjernen Shontelle, blant annet hennes singel «Say Hello To Goodbye». Hanne skriver rundt 200 sanger i året, og er ettertraktet blant låtskrivere og artister fra både inn- og utland.

– Det mest inspirerende og mystiske emnet er kjærligheten. Gjerne med melankoli, men alltid med håpet bevart, har Sørvaag sagt om inspirasjonen til låtene hun skriver.

Hun ble historisk da hun som første kvinne hadde to låter med i den internasjonale finalen av Eurovision Song Contest i 2010, “My Heart is Yours” med Didrik Solli-Tangen for Norge og “Shine” for Georgia. Hun har deltatt som låtskriver i MGP flere ganger som låtskriver og i 2011 var hun med som både artist og låtskriver med låten «You’re Like A Melody»

Etter dette fikk artistkarrieren hovedfokus igjen, og hun fulgte opp med albumene «Cover Me», som er hennes egne tolkninger av låter hun har skrevet til andre, countryplata «All Is Forgiven» som er skrevet i Nashville og juleplata «Christmas Lights»

Med dette fikk hun gode plasseringer, mye radiospilling og omfattende turnévirksomhet.

Hanne Sørvaag – fakta

Hanne Sørvaag (født 27. desember 1979) er vokalist, komponist og tekstforfatter. Hun har utgitt seks soloalbum, hvorav den største suksessen er Cover me som var på topp ti på album-listen i Norge i 2011. Internasjonalt er hun mest kjent som komponist. Hun har skrevet hits som har solgt nær fem millioner i 70 land. Sangene My Destiny og Say hello to goodbye gikk begge høyt på Billboard-listen i USA, My Destiny gikk helt til 2.-plass. I Norge gikk Maria Arredondo til topps på radio-spillelisten Hit 40 og nådde 4.-plass på VG-lista i 2007 med Sørvaags Brief and Beautiful. I januar 2017 toppet hun Spotify-spillelisten i Norge med sin versjon av Benny Borgs God morgen min kjære. Hennes versjon toppet også iTunes-salgslisten.

Hun platedebuterte i 2002 under navnet Paris med CD-en You know me som nådde 38.-plass på VG-lista. Flere av hennes album har vært rangert på VG-lista, blant annet Cover me med 9.-plass i 2011. Dette albumet inneholder Melodi Grand Prix-bidraget hun fremførte selv You're Like A Melody og hennes egne versjoner av en rekke av låtene hun hadde skrevet for andre.  I 2012 ga hun ut sangboka Like A Melody. I 2016 gav hun ut duett-plata Featuring, som er hennes siste album.

I 2017 har Sørvaags artistkarriere hovedfokus igjen. Hun har innledet samarbeid med managementet Kulturservice AS som nå jobber med hennes karriere og booking. Hun jobber nå med nytt album med utgivelse våren 2018.

Både 2017 og 2018 brukes flittig til spilling på kulturhus, festivaler og events.  I 2018 ligger en ny kulturhusturné på planen.

Studioalbum:
You Know Me (2002, som Paris, Sony Music)
Talk of the Town (2006, Diamond Road Music)
Cover Me (2011, daWorks)
All is Forgiven (2012, daWorks)
Christmas lights (2013, daWorks)
Featuring (2016, Grappa)