logo

Meny

Kristian Kristensen er tilbake!

I forrige uke slapp nordlendingen med den fortryllende stemmen sitt lenge etterlengtede debutalbum. Lørdag 16. november besøker Kristian Kristensen Hamar kulturhus og Kirsten Flagstad-salen.

Alt ligger til rette for at Kristian Kristensen vil møte et tent Hamar-publikum når han besøker Kirsten Flagstad-salen i november. Foto: Pernille Sandberg

 

Sist Kristian Kristensen besøkte Hamar var i 2016, året etter at 26-åringen med den imponerende stemmen ble kronet med tittelen Årets Urørt. Han spilte for et heltent publikum i en fullsatt Klubbscene Rolf Jacobsen, i Kulturhusets Intimkonsert-serie. 

Siden den gang har han sluppet to EP-er til stor glede for både fans og radiolyttere, reist landet rundt på flere norgesturnéer med utsolgte konserter, og spilt på festivaler fra nord til sør, før han vendte hjem til nord for å finne ny inspirasjon.

Nå er han tilbake og endelig aktuell med sin første full-lengder. Debutalbumet «Kor vi ende» ble sluppet i forrige uke og Dagbladet melder om at skiva er «en oppsving i rått sangtalent», mens Aftenposten mener den kommer til å bli «en del av sommerens soundtrack for mange». 

Alt ligger til rette for at Kristian Kristensen nok en gang vil møte et tent Hamar-publikum, når han denne gangen legger konserten til Kulturhusets største scene, Kirsten Flagstad-salen lørdag 16. november.

Billetter til konserten med Kristian Kristensen slippes for salg fredag 5. april kl 09:00 på Hamar kulturhus sine nettsider. Det selges kun unummererte ståplasser. 


Hjem for å skape magi 
Noen reiser ut i verden for å finne inspirasjon. Kristian Kristensen derimot, han vendte seg hjemover. På gutterommet i Harstad fant han inspirasjonen han trengte for å lage musikken som nå har blitt til hans første album. 

I desember 2017 pakket Kristian en stor koffert for å reise fra leiligheten i Oslo, til jul hjemme i Harstad. Han skulle bli noen måneder, til februar. Vintermånedene er ikke nødvendigvis kjent for å være noe oppløftende tid i Nord-Norge, med kulde og mørketid, men Kristian visste hva han gikk til. 

– Det er noe kjipt, men samtidig veldig vakkert med mørketida. Man trenger å kjenne litt på mørket i blant, og så trenger man å komme ut av det. Men akkurat da trengte jeg å være inne i det litt, sier Kristian Kristensen.

Ut fra mørketida kom han, glattbarbert og med en solid knippe nye låter. Gitarklimpringa på gutterommet betalte seg. Som den prisvinnende tekstkunstneren han er beskriver han det som en bro tilbake til sulten, kreativiteten og inspirasjonen. Han måtte finne rota i sin egen musikk, for å kunne skrive fortsettelsen. 

For på sin siste EP «Gressholmen» strakk Kristian seg bredt musikalsk. Han sier selv at han eksploderte i forskjellige retninger. Nå har han snevret inn. Luket bort det som ikke føltes riktig og spesialisert seg i den han vil være. Og når Kristian spesialiserer seg, da skapes det magi. 


Kristian Kristensen
Sted: Kirsten Flagstad-salen
Dato: lørdag 16. november
Tid: kl 20:00
Ingen aldersgrense

Billettsalget starter fredag 5. april kl 09:00 på www.hamar-kulturhus.no

 

Les er om konserten